Serdivan Kurban'a hazır

Serdivan’da Kurban Bayramı için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Serdivan’da kurban kesimi geçen sene olduğu gibi bu sene de “Serdivan Sosyete Çok Amaçlı Kapalı Pazar Yeri”nde yapılacak. Vatandaşlar kurban kesimlerini, temiz ve sağlıklı bir ortamda görevli kasaplar eşliğinde yapabilecekler.

Sosyete Pazarı’nın yanı sıra Müftülükten aldıkları “Toplu kurbanlık hayvan kesim yeri izin belgesi” ile kesim yapacak 76 adet toplu kesim yeri de bayram öncesi Zabıta ekipleri tarafından temizlik, düzen ve uygunluk bakımından denetlendi. Ayrıca Toplu kesim yerlerine, Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun “Kurban Kesim Yerlerinde Uyulması Gereken Kurallar” tebliği de iletilerek, gereken uyarılar yapıldı. Belirtilen yerlerin dışında yapılacak kurban kesimlerinin yasak olduğu vurgulanırken; Zabıta Müdürlüğü ekipleri cadde, sokak, park, meydan ve yol kenarları gibi açık alanlarda yapılacak kurban kesimlerini önlemek için bayram boyunca denetim yapacak. Kurban kesiminin yapılacağı yerlerde kesim sonrası oluşacak atıklar, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince toplanacak.
Kurban Hizmetleri Komisyonu kararınca; Zabıta Müdürlüğü personeli, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veteriner hekimi ve Toplum Sağlığı Merkezi Çevre Sağlığı Teknisyeninden oluşan bir ekip de bayram boyunca toplu kesim yerlerinde denetim yapacak.

Serdivanlı vatandaşlar bayram tatili boyunca her türlü ihbar ve şikayetlerini 444 54 50 ve 211 10 50 numaralı telefonlara iletebilecek.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]