SERMEK kurslarına başvurular başladı

Serdivan Belediyesi’nin bu yıl 15 farklı branşta açmayı planladığı SERMEK (Serdivan Meslek Edindirme Kursları) kurslarına başvurular başladı.

Konu ile ilgili Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada; meslek edinmek ve farklı bir alanda kendini yetiştirmek isteyen vatandaşların 9 Ekim Cuma gününe kadar başvurularını Serdivan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne şahsen yapabilecekleri belirtildi.

Serdivan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilecek kurslar ise; Pastacılık, Aşçı Çıraklığı, Servis Görevlisi, Dikiş, Resim, Keman, Hasta Kabul, Yaşlı Bakımı, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Emlak Danışmanlığı, Bilgisayar İşletmenliği ve Operatörlüğü, Seramik Biçimlendirme ve Satış Görevlisi olarak belirlendi.

2015-2016 dönemi kurslarında vatandaşların yanı sıra esnaftan gelen yetişmiş kalifiye personel taleplerinin de değerlendirildiğini belirten yetkililer, kurs başlıklarının ve programın gelen bu talepler doğrultusunda belirlendiğini dile getirdiler.

Vatandaşların kurslarla ilgili detaylı bilgiyi belediyenin 444 54 50 numaralı çağrı merkezinden dahili 1603’ü arayarak Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden edinebilecekleri belirtildi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]