'Ses Kısıklığı' riskini ortadan kaldıran cihaz...

Özel Adatıp Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zahide Kurt, tiroid kanseri ameliyatlarının ardından yaşanma ihtimali olan ‘ses kısıklığı’ riskini ortadan kaldırmak için özel bir cihaz kullandı.

Bir buçuk sene önce meme kanseri ameliyatı geçiren hastasının boynunda şişlik şikayeti ile kendilerine başvurduğunu söyleyen Op. Dr. Zahide Kurt, “Hasta 1,5 sene önce meme kanseri ameliyatı olmuştu. Tetkiklerinde tiroid kanseri şüphesine kapıldım” dedi.

Adatıp Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanları olarak Op. Dr. Metin Şenol ve ekibi ile birlikte, yaptığı her ameliyatın bütün risklerini düşünerek hareket ettiklerini belirten Kurt, “Bu tarz ameliyatlarda “ses teli siniri”nin zedelenme riski vardır. Biz guatr ameliyatlarında, ses teli sinirini koruma amaçlı olarak “sinir uyarma cihazı” kullanıyoruz. Bu sayede risksiz bir ameliyat gerçekleştirdik. Bundan sonraki tiroid ameliyatlarını da en az risk ile gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Özel Adatıp Hastanesi’nde guatr ameliyatı olan hasta Meryem Öter ise yaptığı açıklamada, “İlk ameliyatımı da Op. Dr. Zahide Kurt yapmıştı. Boğazımda şişkinlik olunca hemen Özel Adatıp Hastanesi’ne gelerek, kendilerine ulaştım. Dün ameliyat oldum, bugün taburcu oluyorum. Hemen normal hayatıma dönecek olmam çok güzel bir şey. Her şeyden önemlisi doktoruma ve Özel Adatıp Hastanesi’ndeki bu güzel ekibe çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]