SGB saldırıları kınadı

Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Başkanı Zeki Aydıntepe ve yönetim kurulu, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıların basın özgürlüğünü engellemeye yönelik saldırılar olduğunu belirterek, faillerin en kısa sürede bulunarak adalete teslim edilmesi gerektiğini belirttiler.

Basının özgür olmadığını bir toplumda demokrasiden söz edilemeyeceğini vurgulayan Başkan Aydıntepe şu açıklamayı yaptı; “Basına yapılan her hareket özgürlüğe yapılmış sayılır. Önceden beri gelen günümüzde ise artış gösteren basına yönelik saldırıların artık son bulması gerekir.

Gazetecilerin artık hedef olarak gösterilmesi ve basının birbirlerini düşman gibi görmeleri son bulmalıdır. Demokrasi diyorsak, herkes birbirinin görüşüne saygı duymalıdır. Ama ülkemizin çıkarları söz konusu olduğunda da farklı görüşler yerine ortak bir ses olmak zorunda olduğumuz unutulmamalıdır.

Bu sabah 05.00 ve 05.30 saatlerinde Bayrampaşa’daki Yeni Şafak Gazetesi ile Küçükçekmece’de bulunan Yeni Akit Gazetesi’ne düzenlenen molotoflu ve silahlı saldırıları kınarken, her iki gazetede çalışan meslektaşlarımıza ‘geçmiş olsun’ diyoruz.

Sakarya Gazeteciler Birliği olarak Yenişafak Gazetesi ve Akit Medya Grubu’na yapılan saldırıları kınıyor, saldırganların kısa sürede yakalanarak adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz”.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]