SGK: Çocuk parası için işlem yapmıyoruz

Sakarya'da çocuk parası almak isteyenler Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürlüğü'ne başvurarak işlem yaptırmak istiyor. SGK İl Müdürlüğü, 1-5 yaş arası çocuk parası için kurumlarında işlem yapılmadığını duyurdu. Kurum, borcu olmayan SSK ve Bağ-kur sigortalı çalışanına doğum sonrası sadece bir defaya mahsus 122 liralık emzirme yardımı (süt parası) ödendiğini açıkladı. 

SGK İl Müdürlüğü'ndne yapılan açıklamada, son zamanlar da kamuoyunda ki yanlış bilgilendirme sonucunda vatandaşların bu bilgiye itibar ederek 1-5 yaş arası çocuk parası alabilmek için kuruma başvurarak işlem yaptırmak istediği kaydedildi.

Böyle bir işlem yapılmasının mümkün olmadığını belirten SGK, şu açıklamayı yaptı; "

Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri borcu olmayan SSK ve Bağ-kur sigortalı çalışanına doğum sonrası sadece bir defaya mahsus emzirme yardımı (süt parası) 2016 yılı için 122 TL ödemektedir. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri tarafından 15/05/2015 tarihinden itibaren doğan çocuklar için bir defaya mahsus şu şekilde ödeme yapılmaktadır ödeme yapılmaktadır.

1.çocuk için 300 TL

2.çocuk için 400 TL

3.çocuk için 600 TL

Vatandaşlarımızın yanlış bilgilere itibar etmemelerini ve Sosyal Güvenlik Kurumu bir kere ödenen emzirme ücreti olan 122 TL dışında herhangi bir ödeme yapmadığı kamuoyuna saygıyla duyurulur.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]