SGK Koordinasyon toplantısı Sakarya'da gerçekleştirildi

SGK Sakarya İl Müdürlüğünce düzenlenen 2014 yılı 5’inci SGK İl Müdürleri Kordinasyon toplantısı gerçekleşti.

İhlas Kuzuluk Termal Otel’de gerçekleşen toplantıda SGK Sakarya İl Müdürü Nurten Canbasoğlu hazır bulunurken, SGK Edirne İl Müdürü Hayrettin Karpuz, SGK Kırklareli İl Müdürü Tahsin Halcı, SGK Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen, SGK Kocaeli İl Müdürü Nurettin Nacar, SGK Düzce İl Müdürü Erkin Avcı, SGK Zonguldak İl Müdürü Çiğdem Acar, SGK İstanbul İl Müdürü Murat Göktaş katıldı.

Toplantı SGK Sakarya İl Müdürü Nurten Canbasoğlu’nun sunumuyla başladı. Sunuma Sakarya SGK’yı tanıtarak başlayan Canbaşoğlu, “Aylık bağlananlarla ilgili 2014 yılı Ekimde 4a’da 235 kişi’ye, 4B’de 176 kişiye bağlamışız. Ortalama aylık 32 gün. Bu rakam 28’lere düştü ama bu ara yapılandırmadan çıkacak diye korkuyoruz. 4B’de de 20 gün ortalama. İl nufüsu 917 bin 373 kişidir. Aktif çalışan kişi 4A’da 233 bin 583, il nüfusunu oranlarsak yüzde 25.46’dır. Emekli kişi sayısı 142 bin 119’dur. İl nüfusuna oranı yüzde 15.49’dur. Sosyal güvenlikte gelir tespiti hariç olanlar 801 bin bunlar yeşil kart oluyor. Bunların da yüzde oranı 80.30’dir. Geçen zaman içinde bir araştırma yaptık Sakarya’nın yarısı devletten maaş alıyor. Öyle baya böyle iyi bir tablo değildir. Daha aktif bir müdürlük olabiliriz” ifadelerini kullandı.

SGK Sakarya İl Müdürü Nurten Canbasoğlu’nun sunumlarından sonra toplantının ilk oturumu tamamlandı. İkinci oturum basına kapalı bir şekilde sona erdi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]