SGM'de engelli eğitimleri devam ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Gelişim Merkezi’nde engelli vatandaşlara yönelik eğitimler yıl boyunca devam ediyor.

25 öğrencinin alanında uzman eğitmenler eşliğinde eğitim çalışmalarına devam ettiğini belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Düzenlediğimiz dil kurslarında engelli vatandaşlarımızın konuşma becerilerine yönelik pratik eğitimler gerçekleştiriyoruz. Spor eğitimlerinde ise öğrencilerimizin vücut fonksiyonlarına yönelik sağlıklı adımlar atıyoruz” diye konuştu.

SGM’de engelli vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirilen dil ve spor eğitimleri hakkında da açıklamalarda bulunan Davut Yüce, bire bir eğitimler sonucunda engelli bireylerin davranışlarında olumlu adımlar gözlemlediklerine dikkat çekti. Yüce, “Dil eğitimleri ile çalışmayan dil kaslarını harekete geçiriyoruz. Eğitim çalışmalarına devam eden öğrencilerimizin söyleyiş bozukluklarında ciddi bir azalma gözlemliyoruz. Konuşma bozukluklarının giderilmesi ve öğrencilerimize konuşma becerisi kazandırmak için programımıza uygun pratik eğitimlerimiz devam ediyor. Böylelikle her yaştan kursiyerimiz aileleri ve çevreleri ile daha etkili iletişim kurabiliyor” şeklinde konuştu.

Yüce açıklamalarının devamında ise, “Engelli bireyleri spor yoluyla topluma kazandırmayı amaçlıyoruz. Spor yapmak engelli ile yaşamak zorunda olan öğrencilerimize farklı bir pencere açıyor. Birebir gerçekleştirdiğimiz özel eğitimlerimizde kas büyümesi ve diğer vücut fonksiyonlarına yönelik önemli gelişmeler elde ediyoruz. Ayrıca öğrencilerimiz aileleri ile birlikte evde de eğitimlerine devam edebiliyor. Ailelerimize danışmanlık hizmeti sunarak, daha sistemli bir spor programı uyguluyoruz. Eğitimlerimiz yıl boyunca devam ediyor” ifadelerini kullandı. Eğitimler sonucunda öğrencilerin davranış bozukluklarında ciddi bir azalma olduğunu ifade eden öğrenci velilerinden Nazife Kırmızı, “Sosyal Gelişim Merkezi bizler için yeni bir umut ışığı oldu. 25 yıldır engeli ile yaşamak zorunda olan oğlumun davranışlarında çok olumlu gelişmeler oldu. Mustafa artık bizimle daha kolay iletişim sağlıyor. Eğitmenlerimize sabır ve gayretleri için minnettarız. Bu yapıyı şehrimize kazandıran, bizlerin hizmetine sunan değerli Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]