Sigortacılık Haftası Kent Meydanı'nda kutlanacak

Sigortacılığın geliştirilmesi, sigortacılık bilincinin oluşturulması amacıyla belirlenen “Sigortacılık Haftası” kapsamında düzenlenecek etkinlikler, bu yıl Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam başta olmak üzere Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilecek.

26-27 Mayıs tarihlerinde Kent Meydanında düzenlenecek “Sigortacılık Haftası” programında AFAD bilgilendirme standı, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kazalı Araç Simülatörü ve bilgilendirme standı, İtfaiye Müdürlüğü bilgilendirme standı, 112 Hızır Acil Hizmetleri bilgilendirme standı, Kızılay Sakarya Şubesi Kan bağış etkinliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğrenci ziyaret programı, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesinin Deprem Tırı, SATSO standı etkinliklerde yer alacak.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Sigortacılık Haftası’nın bireylerin sigortacılık konusunda bilinçlendirilmesi ve gerekliliği konusunda farkındalık oluşturma anlamında önemli olduğunu belirtti.

Başkan Kösemusul açıklamasının devamında “Sigortacılık Haftası, ülkemiz ve ilimizde sigorta bilincinin oluşturulmasının yanı sıra doğal afetlerin doğrudan ya da dolaylı olarak neden olduğu maddi ve manevi kayıplar da afet yönetiminin ve koordinasyonunun ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu da ortaya koymaktadır. Odamız 16. Meslek Komitesi çalışmaları neticesinde Yarınlarını Unutma sloganı ile gerçekleştirilecek etkinliklerde, Sakarya olarak gerek doğal afetlere karşı hazırlık gerekse sigortanın önemi konusunda paydaşlarımızla işbirliği çerçevesinde programlar planladık.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sn. Doç. Dr. Ayşenur İslam’ın Odamızı ziyareti esnasında kendisine, sigortacılık haftası ile ilgili Odamız 16. Meslek Komitesinin çalışmalarıyla planlanan etkinlikleri anlattık. Sayın Bakanımız da memnuniyetle katkı sağlayacağını ve iştirak etmek istediğini ifade etmişlerdir. Bu doğrultuda Odamız önderliğinde 26 - 27 Mayıs 2015 tarihlerinde İlimiz Kent Meydanı’nda; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi, ilgili kurum ve kuruluşların katkı ve destekleriyle düzenlenecek “Sigortacılık Haftası Etkinliği”ne tüm Sakaryalıları ve halkımızı davet etmekten memnuniyet duyarız.” dedi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]