Söğütlü Mağarası gündemde!

Söğütlü İlçesi'nde 470 metre uzunluğunda, içerisinde sarkıt ve dikitlerin bulunduğu, yer yer tavan yüksekliği 20 metreye ulaşan Söğütlü Mağarası'nın turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı. Maden Teknik Arama mühendisleri mağarada incelemede bulundu.

Söğütlü Belediyesi, Mağaraköyü'nde bulunan Söğütlü Mağarası'nın turizme kazandırılması için çalışma başlattı. Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Maden Teknik Arama Jeoloji Etütleri Dairesi Karst ve Mağara Araştırmaları Birimi'nde görevli hidro jeoloji ve jeoloji mühendisleri ile harita teknisyeninden oluşan 4 kişilik ekip ve belediye görevlileri 470 metre uzunluğundaki mağarada incelemede bulundu. Yaklaşık 1.5 metre genişliğinde girişi bulunan mağaranın içerisindeki küçük akarsu, travertenler, sarkıt ve dikitler ilgi çekti. Ayrıca tavan yüksekliği 20 metreyi bulan vadi gezildi.

MTA Genel Müdürlüğü Jeoloji Etütleri Dairesi, Karst ve Mağara Araştırmaları Birimi 2001 yılında yaptığı incelemede, doğal hali ile temel mağaracılık malzemeleri baret, alın lambası, tulum, çizme, eldiven ve dizlik kullanılarak mağaranın ziyaretçilere açılmasının uygun olduğunu belirtmişti.

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç mühendislerle birlikte mağarayı gezerken, "Mağaramızda sarkıtlar, dikitler var. Mağaramız doğa harikası bir yer. İnşallah burayı turizme açıp herkesin görmesini sağlayacağız" dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]