Söğütlü'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen kahvaltı programında bir araya gelindi.

İl Müftüsü İlyas Serenli, Belediye Başkanı Hüseyin Genç, İlçe Kaymakamı Önder Bozkurt, İlçe Müftüsü Abdullah Karacan, Ak Parti İlçe Başkanı Adem Fidan, meclis üyeleri ve ilçemiz din görevlilerinin katılımıyla Camiler ve Din Görevlileri haftası programı gerçekleştirildi.

Programda konuşmalarını yapan İl Müftüsü İlyas Serenli, 2003’ten bu yana Camiler ve Din Adamları haftası olarak kutlanan hafta 2011’den itibaren hayatın içinden temalar belirlenerek kutlanmaktadır. 2011 yılının teması ‘Cami ve Çocuk’, 2012 yılının teması ‘Engelsiz Cami Engelsiz İbadet’,2013 yılının teması ‘Cami Kadın ve Aile’ bu senenin teması ise “Geç Kalma Genç Kal” sloganıyla “Gençlik ve Cami” olarak belirlendiğini ifade etti. Belirlenen tema kapsamında gençlere yönelik ne tür etkinlikler yapılacağı hakkında bilgi veren İl Müftüsü Serenli konuşmalarını tamamladı.

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç ise mutlu ve acı gülerimizde koştuğumuz hocalarımızın bizim inancımızda ve kültürümüzde yerleri ayrıdır. Gerçekleştirdiğimiz bu programla vesilesiyle siz din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri haftasını kutluyorum” dedi.

Program sonunda İl Müftüsü İlyas Serenli tarafından, Ali Dilmen Camisi’ne atanan, 26 senedir Küçük Söğütlü Cami’sinde görev yapan imam Hasan Artul’a hizmet plaketi takdim edildi. Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Küçük Söğütlü İmamı Hasan Artul’a ilçemizde yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]