SP Lideri Kamalak Sakarya'da

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, bir dizi program için Sakarya'ya geldi. Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Kamalak, Türkiye'nin en önemli sorununun terör olduğunu belirterek; "Her gün maalesef 3-5 gibi fidan gencimizi albayrağa sarılı olarak mezara uğurluyoruz" dedi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, TEM çıkışında partililer tarafından karşılandı.  Cuma Namazı'nı  Orhan Camii'nde kılan Kamalak, partisinin İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin en önemli sorunlarının sırasıyla terör, işsizlik, adalet ve eğitim sorunu olduğunu kaydeden Kamalak, şunları söyledi; "Her gün maalesef 3-5 gibi fidan gencimizi albayrağa sarılı olarak mezara uğurluyoruz. Benimde ilim olan Kahramanmaraş'ta 18. şehidimizi toprağa verdik. Diğer illerimizin durumu da bundan farklı değil. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Aziz milletimizin başı sağolsun. Terör hiç şüphesiz ki Türkiye'nin birinci derecedeki gündemini oluşturmaktadır. İkinci gerçek gündem işsizlik. Resmi verilere göre işsizlik yüzde 12'lere tırmanmış durumda. Sakarya'mızda bile yüzde 10 civarında. Üçüncü gerçek gündem Türkiye'nin adaletten arındırılmış olan hukuk mekanizması. Hukuk sistemidir. Adalet Bakanlığı'mızın ciddi oranda bir araştırma yapması lazım. Acaba vatandaşlarımız yargıya yüzde kaç nispetinde güveniyor? Geçenlerde HSYK Başkanvekilinin açıklaması vardı. "Yüzde 70'lerden yüzde 30'lara inmiş" diyordu. Dördüncü gerçek gündemimiz eğitimdeki aksaklıklar. İçi boşaltılmış, manadan uzaklaştırılmış bir eğitim sistemi var. Falan yerde cinsen istismar olmuş, falan yerde sarkıntılık olmuş. Allah korkusu vermeyen cennet, cehennem duygusu aşılamayan, günah, sevap kavramlarına yer vermeyen bir eğitimle ne bekliyoruz"

"Gencecik fidanlarımız anayasa değişkiliği yapılmadığı için mi şehit düşüyorlar"


Başkanlık, dokunulmazlıkların kaldırılması, laiklik ve anayasa değişikliği konularına da değinen Mustafa Kamalak; "Hergün mezara uğurladığımız bu gencecik fidanlarımız anayasa değişikliği yapılmadığı için mi? Şehit düşüyorlar. Başkanlık sistemi olmadığı için mi? Türkiye'de işsizlik almış başını gidiyor. Dokunulmazlıklar var diye mi? Türkiye bu kaos dönemini yaşıyor. Suç işleyen varsa onun mekanizmaları belli anayasada. "Dokunulmazlıkları kaldıralım" diye anayasa değişiklik teklifi verdiler meclise. "Niye böyle yapıyorsunuz" diye soruyorum. Zamandan kazanmak gerekiyor. Siz yeni mi seçimden çıktınız. Zamanla yarışıyorsunuz. İlgili komisyonlar var anayasaya göre kurulmuş olan. Son seçim 1 Kasım da yapıldı. 6 aylık zaman geçmiş. Bu komisyonları niye çalıştırmıyorsun? Neden? Milletvekillerine maaş ödemiyor mu bu millet?  Neden çalıştırmıyorsun? Kaldı ki dokunulmazlıkları kaldırmak için anayasa değişlikliğine ihtiyaç yoktur. Dokunulmazlıkları kaldırmak için anayasa yapımındaki gibi nitelikli çoğunluğa da ihtiyaç yoktur" diye konuştu.

SP Lideri basın toplantısının ardından konferans için Sakarya Üniversitesi'ne geçti. Kamalak, burada Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ı da ziyaret etti.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]