STB Meclis Başkanı Recep Pulat'ın açıklaması

Sakarya Ticaret Borsası Müşterek Komite Toplantısı 25.03.2015 tarihinde Meclis Başkanı Recep Pulat Başkanlığında toplandı. Toplantıda ticaret borsası meslek komite üyeleri hazır bulunarak mevcut sıkıntılar ve çözümler üzerinde duruldu.

Toplantı ile ilgili bilgiler veren Sakarya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Recep Pulat şu açıklamalarda bulundu: 26 Ekim 2014 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında küçük ve orta ölçekli tarımsal yapı ve işletmelerin mevcut olanların rehabilite edilmesi ve yeni kurulacakların da desteklenmesi kapsamında %50 hile desteği verilmesi sağlanmıştır. Ancak o tarihte bunu duyduğumuzda çok sevinmiştik, fakat zaman ilerledikçe konunun böyle olmadığını gördük. Karar verici kurumların yaptığımız görüşmeler sonucunda farklı düşünceler içinde olduğunu gördük. Böyle olunca da bu desteklere hiçbir üreticimiz ulaşamaz oldu ve ayrılan fonlar kullanılamaz duruma geldi. Bizler bu ilin üreticileri olarak bizlere sağlanan bu kaynakları kullanmak istiyoruz. Eğer ilgili bakanlık bizlere bu kaynakları kullandırıyorsa biz bu hakkımızı kullanmalıyız. Yerel yöneticilerimiz de artık bizler gibi düşünmeli, bunu göz ardı etmeden halkın lehine kararlar almalıdır. Tüm üyelerimizin en büyük isteği yakın zamanda ikincisi açıklanacak olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi Kapsamında sıkıntıların bir an önce çözülerek hibe desteklerinden yararlanmaktır.

Gayrisafi milli hasılanın %24 ünü tarım ve hayvancılıktan karşılayan her şeyi ile cennet gibi bir ilin insanları olarak bizler yarınlarımızı planlarken, politika yapıcıların sıkıntıların çözümünde rol alması gerektiği kanaatindeyim dedi.

Recep Pulat Ticaret Borsası Meslek Komiteleri üyeleri olarak toplantıda ayrıca aile işletmeleri modeline destek verilerek altyapı ve finansman desteğinin sağlanması, yarı açık sundurma tipi sığırcılığın yaygınlaştırılması, kaba yem açığının desteklerle giderilmesi hususunda sıkıntılarını dile getirdiklerini belirterek globalleşen dünyada rekabet gücümüzün arttırılması için bu hususlarda mutlaka üreticinin önünün açılması gerektiğini dile getirdi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]