Su kayıplarına çözüm Sakarya'dan

Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneğinin (AKATED) düzenlediği II. Su Kayıp ve Kaçakları Forumu İstanbul'da Wow Kongre Merkezinde gerçekleşti.

Forumda her yıl Türkiyenin 5 milyar Türk Lirası kaybetmesine yol açan su kayıplarının nedenleri ve çözüm önerileri konuşuldu. Foruma özel sektör, belediyeler, su idareleri ve üniversitelerden temsilciler katıldı.

Akated Yön. Kur. Bşk. Yasin Torun ve Su Yönetimi Genel Müdürü Prof.Dr. Cumalı Kınacı yaptıkları açılış konuşmalarından sonra su kayıpları konusunda çözüm üreten firmalara ait standlara ziyaretlerde bulundu.  Yaptıkları ziyaret sırasında, fuar alanında su kayıp ve kaçakları konusunda tek yerli teknoloji üreticisi olan Sakarya firmalarından TBM Endüstri standı ve geliştirmiş oldukları yerli ürünler dikkat çekti. Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumalı Kınacı ve Akated Yön. Kur. Bşk. Yasin Torun TBM Endüstri standında uzun süre kalarak firmanın, su kayıplarının azaltılması ve su yönetiminde kullanılmak üzere geliştirdikleri sistem ve çözümler hakkında ayrıntılı bilgi aldılar. Akated Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yasin Torun yaptığı konuşmada “Türkiye’de yıllık 2 milyar metreküp su, yani kaynaktan çıkan suyun yüzde 43’ü henüz musluğa ulaşmadan kaybolup gidiyor. Su kaybının ülke ekonomisine maliyeti yılda 5 milyar TL. İklim değişikliği ve eskiyen altyapılar nedeniyle yaşanan su sıkıntılarına dikkati çekmek, kayıp ve kaçak su konusunda çözüm üretmek amacıyla 28-29 Eylül 2015 tarihlerinde İstanbul’da Su Kayıp ve Kaçakları Türkiye Forumunu düzenledik” diyerek konunun önemini dile getirdi.

Su kayıpları


Forum kapsamında fuar alanında ürünlerini sergileyen diğer firmaların da beğenisini kazanan TBM Endüstri ürün ve çözümleri, su idareleri ve belediyeler ile birlikte yerli ve yabancı firmalar tarafından da ilgi gördü. Özellikle su sıkıntısının daha çok yaşandığı Ortadoğu ve Arap ülkelerinden gelen ziyaretçi ve firma temsilcileri, bu çözümler ile ilgili detaylı bilgi alarak kendi ülkelerinde de birlikte çalışma tekliflerinde bulundular. Firma Genel Müdürü Mehmet Sertçelik; "Gördüğünüz gibi su kayıpları çok önemli bir husus. Biz bu konuda yaşanacak sıkıntıları çok önceden öngörerek firmamızın çalışma alanını tamamen akıllı su yönetimi sistemlerinde kullanılan ürünlerin ARGE çalışmalarına çevirdik. Bu anlamda Türkiye'de ilklere imza attık.  Yapmış olduğumuz ARGE çalışmaları sonucu ortaya çıkan tüm ürünler, Türkiye'nin ilk ve tek yerli çözümleri olma özelliğine sahiptir. Buradaki hassasiyetimizi, forumu ziyaret eden tüm ziyaretçilere aktarmak üzere standımızı kurduk ve ziyaretçilerimize ürünlerimizle ilgili bilgi verme fırsatını bulduk. Devletimizin bu alanda yaptığı çalışmaları ve yayınladığı yönetmelikleri de sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Amacımız su kayıplarının azaltılmasında ve su yönetiminde teknolojik çözümler sunmak ve tüm dünyaya ülkemizin de bu konularda artık kendi çözümlerini üretebildiğini göstermektir. Su kayıp ve Kaçakları ile mücadelede kullanılan en etkin yöntem olan içme suyu şebekelerinde basınç yönetimini yapan SCADASU MicroSmart PRM ürünümüze desteklerini esirgemeyen SASKİ Genel Müdürümüz Sayın Rüstem Keleş’e standımıza ziyaretlerinden dolayı ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz”  dedi.

Dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçilerin katılımı gerçekleşen forum ve sergi alanları 30.09.2015 tarihinde eş zamanlı gerçekleşen NO-DIG etkinliği ile birlikte son buldu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]