Sulama göletinde can pazarı!

Karasu İlçesinin Üçoluk Mahallesi\'nde, bahçelerinde bulunan sulama göletine giren 3 kardeş boğularak öldü. Kardeşlerin cesetleri arama kurtarma ekipleri tarafından çıkarıldı. 

Olay, Karasu ilçesinin Üçoluk Mahallesi Boyunduruk mevkisindeki Kılıç ailesi tarafından bahçe sulamak için yaptırdıkları gölette meydana geldi. Yaklaşık 100 metre çapındaki sulama göletine giren 13 yaşındaki Oktay, 14 yaşındaki Tuncay ve 18 yaşındaki Turgay Kılıç\'tan bir süre haber alamayan yakınları son olarak onların gölet yanında görülmesi üzerine arama kurtarma ekiplerinden yardım istedi. Adapazarı\'ndan giden arama kurtarma ekipleri yaklaşık 3 metre derinliğindeki gölette 3 kardeşin cesetlerini bulup, sudan çıkardı.

Karasu Üçoluk Mahallesi Muhtarı Yılmaz Deli, kardeşlerden birinin gölette yüzerken boğulma tehlikesi geçirince diğer iki kardeşin de suya atladığını ve üçünün birden boğulmuş olabileceğini söyledi. Sulama göletinin zeminin balçık ve çamurla kaplı olduğu kaydedildi. 
Karasu ilçesinde sulama için açılan gölete düşerek ölen 3 kardeş gözyaşları içinde toprağa verildi.

Üçoluk Mahallesi'nde dün bahçelerinde sulama için açılan gölete düşerek boğulan Tuncay (12), Oktay (14) ve Turgay Kılıç(18) kardeşlerin cenazeleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak evlerine getirildi. Cenazeler eve geldiğinde kardeşlerin ailesi, yakınları ve köylüler gözyaşlarına boğuldu. Anne Şükran Kılıç ve yakınları kardeşlerin tabutlarına sarılarak gözyaşı döktü. Dua okunup helallik alınmasının ardından cenazeler, Üçoluk Camii'ne götürüldü. Üç çocuğunu kaybeden baba Muhammet Kılıç ve diğer çocukları taziyeleri kabul etti. Ailenin hayatta kalan iki erkek çocukları, camide ölen kardeşlerinin tabutlarına sarılıp ağladı. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından üç kardeş, Üçoluk Mezarlığı’nda yan yana toprağa verildi.

Üçoluk Mahallesi'nde dün meydana gelen olayda, hayvan otlatmak için evlerinden 300 metre uzaklıkta ki kendilerine ait olan bahçeye giden Kılıç kardeşler, olaydan üç gün önce açılan yaklaşık 4 metre derinlikteki gölete düşerek boğulmuşlardı.

Kardeşlerden biri gölete düştükten sonra diğer kardeşlerin de onu kurtarmak için girdikleri gölette boğulmuş olabileceği ifade edilmişti. Çocukların cesetleri, kendilerinden haber alamayan yakınlarının göleti kontrol etmesi sonucu bulunmuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]