Süpürgecilik Mesleği Eğitim Modülü ilk mezunlarını verdi

Unutulmaya yüz tutmuş meslek dalları içerisinde yer almakta olan süpürgecilik, bölgemizde iş kolu olarak eğitim modülü bulunmayan bir meslek dalıydı. Sakarya Ticaret Borsası, Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi ve Sakarya İŞKUR arasında yapılan işbirliği çerçevesinde, Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi’nde 30.06.2015- 14.07.2015 tarihleri arasında başvuruda bulunan 14 kişiye 64 saatlik “süpürge yapımı kursu” eğitimi verilerek bu olandaki mevcut boşluk giderilmiş oldu.

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete “Düzenlenen bu tür kurslar ile kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerimizi canlandırmayı, genç nüfusa tanıtımını yaparak sertifikasını vermek koşuluyla istihdam olanağı yaratmayı amaçladık. Borsamızın yapmış olduğu girişimler ve çalışmalar neticesinde Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilerek Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi ve SAKARYA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU koordinesinde yazılan eğitim modülü ile bu meslek dalı için tanınırlık sağlanmış ve meslek mensupları sertifikalı hale getirilmiştir.”dedi.

Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Arif Türkyılmaz sertifika töreninde yaptığı konuşmada “Eğitim toplam 64 saat sürmektedir ve eğitimin sonunda yapılan sınavla katılımcılara e-yaygın sistemi üzerinden kurs bitirme belgesi vermekteyiz. Bu belge ile meslekte sertifika dönemini başlatmakta, Türkiye’de ilki gerçekleşen kursun neticesi ile mesleğin tanınır hale gelmesi ve diğer nesillere aktarılmasını sağlamaktayız. Biz eğitim camiası olarak her zaman bu tür meslekleri yaşatmak için üzerimize düşeni

yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Şimdi ise 3308 sayılı çıraklık kanunu kapsamında da bu meslekteki iş yeri sahiplerinin ustalık belgesine sahip olmaları için Sakarya Ticaret Borsası ile çalışmalarımız devam etmektedir.”dedi.

Sakarya İŞKUR İl müdürü Tekin Kaya “ Süpürge imalatı unutulmaya yüz tutmuş meslekler kapsamında olsa da süpürge ihracatının söz konusu olduğu bir alandır. Dolayısıyla Ticaret Borsası Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR koordinasyonunda ortak çalışma yaparak Türkiye’de, ilk defa süpürge imalatçılığının eğitim modülü oluşturulmuştur. Bu eğitim modülü Milli Eğitim Bakanlığına gönderilerek onaylatılmasından sonra ülkemizde bu sektörle uğraşan herkesin bu eğitim modülünden yararlanması sağlanmıştır. Akabinde Adapazarı Mesleki Eğitim merkezi Sakarya Ticaret Borsası ve Sakarya İŞKUR paydaşlığında bir grup kurs programı düzenlenmiş ve kursu başarıyla bitirenlere ilk defa bu alanda mesleki sertifika verilecek olmasından dolayı katılımcıları tebrik ediyorum ve programın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca İŞKUR ailesi olarak istihdamın her alanında düzenlediğimiz eğitim programlarıyla işsize, işverene ve istihdama güçlü destek vermeye devam etmekteyiz ” ifadesinde bulundu.

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete “Kurs modülünde kursiyerler teorik eğitimlerini okullarda almaktadır. Eğitim modülü içeriği süresince cep harçlığı, işsizlik sigortası, iş kazası ve sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından ödenmeye devam etmektedir. Bu kursların kayıt işlemleri Sakarya Ticaret Borsası tarafından toplanmakta, talepler Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezine iletilerek kursun devamlılığının sağlanacağını söyledi.

Kursiyerlere Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete, Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Yılmaz, Meclis Üyesi Vedat Arslan, Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Arif Türkyılmaz, Müdür Yardımcısı Mehmet Sandıkçı ve Sakarya İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, İl Müdür Yardımcısı Emrullah Akçayır ve Şube Müdürü Zeki Vural’ın katılımı ile kursiyerler sertifikalarını aldı.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]