Taraklı Jandarmasından Kurban Bayramı öncesi uyarı

Taraklı İlçe Jandarma Komutanlığı, Kurban Bayramı öncesinde, ilçe ve mahallelerdeki hayvan sahipleri ile mahalle muhtarlarını hayvan hırsızlıkları olaylarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

İlçe Jandarma Komutanlığı, Kurban Bayramı öncesi muhtemel hayvan hırsızlıklarının önlenmesi amacıyla olası hayvan hırsızlıklarına karşı alınması gereken tedbirler hakkında bilgi broşürleri dağıttı.Mahalle muhtarlarından her zaman mahalleye gelip giden yabancıların ne için mahallede bulunduklarını öğrenmelerini ve şüpheli durum gördüklerinde Jandarma’ya bilgi vermeleri gerektiği belirtildi.

Hayvanların sayılarını, kimlere ait olduklarını, ahır ve ağılların yerlerinin bilinmesi,kayıt altında olmayan büyükbaş hayvanların kayıt altına alınması için il ve ilçe tarım müdürlüklerine bu durumlarını bildirmeleri, güvenliği olmayan ahır ve ağılların sahiplerini hırsızlık olaylarına karşı uyarmaları ve gerekli tedbirleri aldırmalarını istedi.

Çoğu hayvan hırsızlığı olaylarının, çoban köpeklerinin zehirlenerek veya diğer şekillerde öldürülerek gerçekleştiğine dikkat çekilerek vatandaşların, özellikle düğün, mili maç ve şenlik gibi zamanlarda daha dikkatli olmaları istendi.

Jandarma, ayrıca hayvan alım satımlarında sahte para ve diğer dolandırıcılık olaylarına karşı son derece dikkatli davranılmasını istedi.

Jandarma imdat:156
Taraklı İlçe Jandarma Komutanlığı:491 20 20

Olarak telefon numaraları duyuruldu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]