Taraklı'da yaşlı kadın dolandırıldı

Taraklı ilçesinde telefon dolandırıcıları yaşlı bir kadını aradı.

Taraklı ilçesinde telefon dolandırıcıları yaşlı bir kadını aradı. “Sizin telefon hattınızı yabancı birileri kullanıyor,onları yakalayacağız” dedi. Korkan kadın da Taraklı PTT sine 14.500 TL yi telefondaki şahsın dediği hesaba yatırdı. Daha sonra da ikinci talep üzerine Geyve PTT sinden 8.500 TL yatırdı.

Olay, dün akşam saatlerinde Hacımurat Mahallesi Ankara Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, N.İ (75) isimli tek başına yaşayan yaşlı kadını telefonla arayan bir kişi, kendisine emniyetin takibinde olduğunu söyledi. Telefon hattının yabancı biriler tarafından kullanıldığını duyduğunda paniğe kapılan kadın ne yapması gerektiğini sorunca, telefondaki şüpheli şahıs hesabındaki paraları bankadan çekerek PTT Şubesi’nden hesaba göndermesini istedi.14 bin 500 TL parayı havale yapan kadın aradan bir saat geçmesine rağmen telefondaki şahıs bir daha arayınca yaşlı kadın ikinci defa bu kez Geyve PTTsine 8.500 TL yatırdı

Daha sonra dolandırıldığını anlayan yaşlı kadın N.İ polise durumu anlatmasından sonra 23 bin TL dolandırılan yaşlı kadının evine gelen polis ekipleri soruşturma başlattı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]