Taraklılı çocukların oyuncakları yetimlere ulaştı

Taraklılara Hizmet Deneğince (TA-Hİ-DER) düzenlenip 28 Şubat 2015 tarihinde sona eren Suriye’ye Yardım Kampanyası’nın “OYUNCAĞIM, OYUNCAĞINDIR” sloganı ile yürütülen yardım faaliyeti hedefine ulaştı.

Taraklı’daki okullardan toplanan oyuncak, kırtasiye ve kıyafetler, TA-Hİ-DER tarafından görevlendirilen Enes Dönmez ve Barış Dönmez tarafından Kilis’te bulunan Meşail El Ğad Yarının Meşaleleri) Yetimler Okuluna teslim edildi.

Konteynır Sınıflarda Eğitim Mücadelesi Kilis’teki ziyaretlerinin Suriye Birliği ve Dayanışma Derneği Rehabilitasyon Merkezi’nde başladığını, burada savaş başladığından bu güne 5 bine yakın hastanın tedavi gördüğünü belirten TA-Hİ-DER Üyesi Enes Dönmez: “Özellikle bombaların etkisi ile duyma yetisini kaybeden çocukların durumu, hepimizi derinden yaraladı. Hastane ziyaretinin ardından gittiğimiz Meşail El Ğad (Yarının Meşaleleri) Yetimler Okulu’nda bizleri Okul Müdürü Bassam Ahmed karşıladı. Burada konteynırlarda eğitim gören 325 yetim çocuk, 18 m2’lik sınıflarda eğitim mücadelesi veriyor. Suriyeli 22 gönüllü öğretmenin görev yaptığı okulda, ilk ve orta düzeyde eğitim veriliyor. Yetişecek bu çocukların iyi bir eğitim alması, kayıp bir neslin oluşmaması için çok önemli” dedi.

Oyuncak Sevinci

Taraklı okullarından toplanan oyuncak ve kırtasiye malzemelerini konteynır sınıflarda tek tek dağıtmalarına rağmen ellerindeki oyuncakların yetmediğini vurgulayan TA-Hİ-DER Üyesi Barış Dönmez ise: “Savaşın izlerinin çocukların hâfızalarından biraz olsun silinmesi için topladığımız oyuncaklar, buradaki Suriyeli çocuklar tarafından büyük ilgi gördü. Özellikle Çocuk Gelişimi Öğretmenimiz Emine Sıtar’ın yaptığı proje ile Taraklı Ç. P. A. Lisesi öğrencilerinin kendi el emekleri ile yaptıkları oyuncaklar, çocuklar tarafından ayrı bir sevinçle karşılandı. ” dedi. Dönmez, yardım konvoyunda oyuncakla doldurulan araçta maskot olarak kullanılan ayıcığı ise, buradaki ikiz kardeşlere hediye ettiklerini sözlerine ekledi.

"Yardımlar Yerine Ulaştı"

Oyuncak aracının şoförlüğünü üstlenen Taraklılı esnaf Tuncay Özkan, kendisi için bu yolculuğun çok anlamlı olduğunu, böyle bir şeye vesile olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek: “Taraklılı yardımseverlerin içi rahat olsun. Gördük ki yardımlar gerçekten mazlum çocuklara, tam da ihtiyaçları oldukları bir zamanda teslim edildi” dedi.

"Yardımlar Sürmeli"

Yetimler Okulunun bulunduğu yerin kirasının, 2 yılda, 2 Bin 500 TL’den, 5 Bin TL’ye çıkarıldığını, özellikle sınır hattı boyunda geçinmenin Suriyeliler için çok zorlaştığını söyleyen Enes Dönmez: “Okul Müdüründen aldığımız bilgiye göre 325 kişilik bu okulun, sadece kahvaltı masrafı ayda 9 Bin TL, toplamda ise bu rakam 16 Bin TL’ye kadar çıkıyor. Buranın ayakta kalması için yardımların devam etmesi gerekiyor. TA-Hİ-DER bundan sonraki süreçte de elinden gelen desteği inşallah sağlayacaktır” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]