TEM Otoyolu Arifiye mevkisinde zincirleme kaza

TEM Otoyolu İstanbul istikameti Adapazarı gişeleri mevkiinde buzlanmadan dolayı çok sayıda zincirleme trafik kazası meydana geldi. Yolcu otobüsleri, TIR’lar ve çok sayıda otobüsün karıştığı kazalarda 30’un üzerinde yaralı var. Öte yandan kazalar nedeniyle İstanbul istikameti yaklaşık 5 saattir ulaşıma kapalı.

Dün akşam saatleri itibariyle etkisini arttıran ve sabah saatlerine kadar aralıksız süren yoğun kar yağışı sonrası buzlanan yollar, TEM Otoyolu’nda çok sayıda trafik kazasını da beraberinde getirdi. İstanbul istikametine Adapazarı gişeleri mevkiinde meydana gelen birden fazla zincirleme trafik kazalarında 3 yolcu otobüsü, 4 TIR ve çok sayıda otomobil kaza yaptı. Kazalarda 30’un üzerinde vatandaş yaralanırken, yolcu otobüsleri ve TIR’larda sıkışan sürücüler ise Sakarya itfaiye ekipleri tarafından uzun uğraşlar sonucu çıkartıldı.

Sabah saatlerinden itibaren trafiğe kapanan TEM Otoyolu İstanbul istikametinde 112 Acil ekipleri yaralılara ulaşmakta zorlandı. Yaralılar Sakarya ve çevre illerde hastanelere kaldırılırken, karayolları ve polis ekipleri kazaların meydana geldiği alanda çalışmalarını sürdürüyor.

TEM Otoyolu\'nun Arifiye mevkisinde kaza yapan otobüsten inen yolcular, üşümemek için Trafik Denetleme Büro Amirliği binasına sığındı.

Aynı bölgede kaza yapan bir otobüsten inen yolcular, uzun süre kendileri için gönderilen otobüsün gelmesini bekledi. 

Yolun kapalı olması dolayısıyla otobüsün gecikmesi üzerine, üşüyen vatandaşlar, otobanda yürüyerek Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği binasına gitti. Çocuklu kadınlar ve yaşlılar, trafik ekiplerinin araçlarıyla buraya taşındı.

TEM Otoyolu\'nun İstanbul yönünde ulaşım kontrollü olarak sağlanmaya başladı.

Yolun İstanbul istikameti, saat 12.30 sıralarında tek şeritten ulaşıma açıldı. Yolun Ankara istikameti ise saat 13.00\'de tek şeritten ulaşıma açıldı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]