TEM'de feci kaza: 3 ölü!

İstanbul-Ankara TEM otoyolunun Sakarya kesiminde minibüsün, emniyet şeridindeki otomobile çarpması sonucu 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle otoyolun Ankara yönünde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Kaza, otoyolun Hendek ilçesi Karaçökek mevkiinde meydana geldi. Ankara yönüne giden ve sürücüsü henüz tespit edilemeyen 26 KV 489 plakalı minibüs, emniyet şeridinde durduğu ileri sürülen 22 LE 719 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle otomobilin tavanı kağıt gibi yırtıldı. Kazada, otomobilde bulunan Cihangir K., Gülizar K. ve kimliği henüz tespit edilemeyen bir kadın olay yerinde öldü.

Minibüste bulunan Adnan Ç.(29), Fecri Ç. (32) ve Erol Ç.(36) yaralandı. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, çağrılan ambulanslarla Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İtfaiye ekibi otomobilden yol kenarına fırlayan ve gaz kaçıran LPG tankına köpük sıkarak önlem aldı.

Kaza nedeniyle üç şeritli otoyolda ulaşım iki şeritten sağlandı. Bayram nedeniyle yoğunluğun bulunduğu otoyolun Ankara yönünde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından cenazeler, Hendek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ölen diğer kadının kimliğinin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde minibüsün çarptığı otomobilde hayatını kaybeden üç kişiden ikisinin yeni evli çift olduğu ortaya çıktı. Çiftin cenazeleri, defnedilmek üzere Zonguldak'a gönderildi.

TEM otoyolunun Karaçökek mevkiinde bu sabah minibüsün çarptığı otomobilde hayatını kaybeden Cihangir ve Gülizar Kara'nın yakın zamanda evlendikleri öğrenildi. Çiftin cenazeleri yakınları tarafından alınarak Zonguldak'a götürüldü. Aynı kazada hayatını kaybeden Azize Damak'ın ise Ordu'da toprağa verileceği öğrenildi.

İstanbul-Ankara TEM Otoyolu'nun Sakarya kesiminde Ankara yönünde meydana gelen kazada, bir minibüsün, emniyet şeridinde durduğu ileri sürülen otomobile çarpması sonucu Cihangir ve eşi Gülizar Kara ile aynı araçta bulunan yakınları Azize Damak hayatını kaybetmiş, minibüste bulunan üç kişi de yaralanmıştı.

Hendek ilçesinde meydana gelen feci trafik kazasında hayatını kaybeden Cihangir Kara(37) Zonguldak’ın Bakacakkadı beldesinde, eşi Gülizar Kara ve baldızı Azize Damak, memleketleri Ordu’da son yolculuklarına gözyaşları ile uğurlandılar. Genç çiftin iki ay önce evlendikleri ve gelin arabası olarak kullandıkları ve önüne 'Peri kızı' yazdıkları araba, kendilerine mezar oldu.

Feci kaza Sakarya’nın Hendek ilçesinde meydana geldi. Edirne’de maden ocağında çalışan Cihangir Kara (37) Ramazan Bayramı dolayısıyla memleketi Zonguldak’a yola çıktı. Arıza yapan otomobiliyle Sakarya iline bağlı Hendek’te emniyet şeridinde dururken hızlı olduğu iddia edilen 26 KV 489 plakalı minibüs arkadan çarptı. Çarpmanın şiddeti ile otomobilin tavan kısmı tamamen parçalandı. Feci kazada, sürücü Cihangir Kara, eşi Gülizar Kara (24) ve eşinin kız kardeşi Azize Damak (21) hayatını kaybetti.

Yapılan otopsinin ardından Cihangir Kara’nın cenazesi memleketi Bakacakkadı beldesindeki İbadioğlu Mahallesine getirildi. Öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Cihangir Kara’nın babası İsmail Kara’nın kullandığı traktör ile 1991’de kaza yaparak öldüğü, annesi Satiye Kara’nın ise kemik kanserinden 1998’de hayatını kaybettiği öğrenildi. Hayattaki tek yakını olan ağabeyi Caner Kara (39) ise ayakta durmakta zorluk çekti, gözyaşları içerisinde taziyeleri kabul etti.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan ağabey Caner Kara, kardeşinin bayram ziyaretine geldiğini söyledi. Kardeşinin otomobilinin arıza yapması üzerine emniyet şeridinde durduğunu söyleyen Caner Kara, “Bunlar sabah saat 06.00’da Edirne’den yola çıktı. Saat 09.30’da bu olay oluyor. Arabanın bir arızası nedeniyle emniyet şeridine çekiyorlar. Olay orada meydana geliyor. Emniyet şeridinin emniyeti ne kadar tartışılır. Yolların kalabalık olması, insan sayısı kadar araçların olması bizi bu mübarek bayramda acıların içine attı. Söylenene göre çarpan araç 130 kilometre hızla diğer araçlara makas atarak geliyor. Çarpmadan önce bir TIR’ın dorsesine temas etmesinin ardından kaza meydana geliyor. Edirne’den memleketine bayram ziyaretine geliyordu. Emniyet şeritleri emniyetli değil. Bu da bir terör. Hızlı gidince ne oluyor? 1 saat sonra kavuşalım sevdiklerimize ne olur yani? Şimdi bizim acımız büyük. İfade etmek çok zor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Benim anne ve babam da yok. İkisi de vefat etmişti. Trafik terörü yüzünden tek başımıza kaldık. 4 kardeşimle kaldık. Yeni evlenmişti. Onlar da birbirine doyamamıştı, biz de doyamadık.” diye konuştu.

Cihangir Kara’nın cenazesi cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Gülizar Kara ve kız kardeşi Azize Damak ise babalarının isteği üzerine memleketleri Ordu’da defnedildi.

Düğün araçları mezarları oldu

Cihangir Kara’nın (37), Gülizar Kara’yı (24) 2 ay önce kaçırarak memleketi Zonguldak’ta düzenlenen düğün ile evlendiği öğrenildi. Bakacakkadı beldesinde yapılan düğünle dünyaevine giren çiftin gelin arabası olarak kaza yaptıkları aracı süslemeleri ve plakasına da ‘Peri kızı’ yazmaları dikkat çekti. Önceki evliliğinden 15 yaşında bir oğlu olan Cihangir Kara’nın eşi Gülizar Kara’nın da kardeşinin 4 yıl önce kanserden öldüğü bildirildi.

Cihangir Kara’nın, etrafındakilere yardım etmesiyle tanındığı ve Soma’da ve çalıştığı maden ocaklarındaki kazalarda kurtarma çalışmalarına gönüllü katıldığı öğrenildi. Cihangir ve Gülizar Kara’dan geriye düğün günü çektirdikleri fotoğraflar kaldı. Bir fotoğrafta Cihangir Kara, düğünde karşısında sandalyeye oturttuğu Gülizar Kara’ya türkü söylüyor.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]