Tepekum'da yol krizi

Adapazarı'nda Tepekum, Küpçüler, Yağcılar, Tuzla ve Kuyudibi mahallelerini birbirine bağlayacak duble yol güzergahında büyükşehir belediyesi ekipleri, iki sokakta kazı yaptı. Kamulaştırmayla ilgili mahkemenin sürdüğünü öne süren ve haklarının ödenmesini isteyen ev sahipleri, belediyenin kendilerini yıldırmak için yolu kazdığını ileri sürerek tepki gösterdi. Ev sahipleri, yola karşı olmadıklarını haklarının ödenmesini istediklerini kaydetti.

Adapazarı ve Erenler ilçeleri arasında alternatif güzargah olacak olan Küpçüler, Tepekum, Yağcılar, Tuzla ve Kuyudibi mahallelerini birbirine bağlayacak 4 kilometrelik duble yolda büyükşehir belediyesi çalışmalarını sürdürüyor.

Duble yolun Tepekum Mahallesi bölümünde kamulaştırma nedeniyle belediye ile mülk sahipleri karşı karşıya geldi.

Belediye ekipleri, yolun geçeceği güzargahta bulunan biri asfalt diğeri parke olan iki sokakta kazı yaptı. 

"Buralarda yaşamayalım, pes diyelim" diye kazdılar"

Dava sonuçlanmadan kendilerini bıktırılmak istendiğini iddia eden ev sahipleri, tepki göstererek sorunlarının çözülmesini istedi.

Tepekum Mahallesi 1151. Sokak'ta evinin önündeki parke kazılarak sökülen Mevlüt Karagöz, mahkemenin henüz tamamlanmadığını belirterek; "Biz 18. maddeden istimlakları kazandık. Yargıtay'a gitti. Yargıtay'dan gelmeden önce kamulaştırmaya gitti. Kamulaştırmayı da kazandık. Bizi yıldırmak için bu yolları açmaya kalktılar. "Millet gelmesin, geçmesin" diye. Eğer birşey varsa kendimizi açarız yolları. Evleri de kendimiz yıkarız. Onların yıkmasına gerek yok. Büyükşehir imar müdürü geldi. Burada onların azıcık yeri varmış. "Burayı ben açacam' dedi. Yolu boydan boya açtı. Bu arka tarafta en az 200 hane var. Çocuklar gidemiyor, vatandaşlar gidemiyor, servis araçları gidemiyor. Bu yol Karasu yoluna çıkıyor. Gelen arabaların hepsi geri dönüyor. Bizim mahkememiz var. Mahkeme daha henüz tamamlanmadı. Biz birşey istemiyoruz, sadece hakkımızı istiyoruz. Buradaki 6 daireye ve 100 tane ceviz ağacının olduğu bir yere 180 milyar veriyorlar. Eğer onlar kendilerine ait 6 daireyi ve 100 tane ceviz ağacının olduğu alanı 180 milyara veriyorsa ben de hemen veriyorum burayı. "Buralarda yaşamayalım, pes diyelim" diye buraları kazdılar. Sonuna kadar gideceğiz" dedi.

"Yola karşı değiliz, hakkımızı versinler"

Evinin önündeki asfalt kazılan bir kadın da; "Bu kadar da olmazki. Daha mahkememiz bitmedi. Bugün geldiler bütün yolları mahvettiler. Bu kadar terbiyesizlik olmazki. Bunlar şimdi bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Biz yola karşı değiliz ama hakkımızı versinler" diye konuştu.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]