Toyota'ya yerli Corolla dopingi

Toyota\'nın Sakarya fabrikasında üretilen Corolla modeli, kamu alımları sayesinde Ocak-Temmuz döneminde binek otomobil pazarında perakende olarak en çok satılan model oldu.

Toyota Türkiye , yerli Corolla ile ilk 8 ayda 7 bin 332 adetlik satışa ulaştı. Toyota Türkiye CEO\'su Ali Haydar Bozkurt, “Kamuda Haziran ayı itibarıyla yerli araç kullanımı şart koşuluyor. Corolla kamu kurumları tarafından orta ve üst düzey yöneticiler için makam aracı olarak tercih edilmeye başlandı. Ocak-Temmuz dönemine baktığımızda filo satışlarımızın yüzde 81’ini Corolla oluşturdu. Toyota’nın filo satışlarındaki oranı yüzde 8’den yüzde 22’ye yükseldi" diye konuştu. Toplam satışlarda Corolla\'nın payının yüzde 55-60\'lara çıktığını ifade eden Bozkurt, şunları kaydetti: "Corolla\'ya olan ilgi hedeflerimizin yükselmesine neden oldu. Yılbaşında belirlediğimiz 27 bin 500 adetlik satış hedefini 34-35 bine çıkardık. Pazarda daralmanın hızı hafifledi. Seçimlerden sonra stabil bir seyir var. Satışların 700 bin adede doğru gidebileceğini öngörüyoruz. Ancak temkinli duruşumuz devam ediyor. Global gelişmeleri takip ediyoruz. Fed\'in faiz kararı, kurun hangi seviyelere gideceği önemli."

1 milyon hayal değil

Türkiye\'de otomotiv satışlarının potansiyelinin 1 milyon adet olduğunu belirten Ali Haydar Bozkurt, cari açığı azaltmak için pazarın soğutulduğunu söyledi. Bozkurt, "Orta vadede alınan önlemlerin sektöre olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. 1 milyonluk iç pazar yeni yatırımlar için çok önemli. Türkiye\'ye sıfırdan yeni yatırım gelmesini istiyorsak satışların büyümesi gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]