Tuğba Erdoğan anısına kan bağışı kampanyası

2014 yılında Üniversite öğrencisi Tuğba Erdoğan’ın anısına gerçekleşen ve 1680 ünite kanın toplandığı Kan Bağışı Kampanyası’nda bu yıl hedef 2015 ünite kan.

Serdivan Belediyesi, Kızılay Kan Merkezi Sakarya Şubesi, Sakarya Üniversitesi ve SAÜ Kızılay’ın ortaklaşa gerçekleştireceği Kan Bağışı Kampanyası’nın bu yılki sloganı “Kan ver Kahraman Ol” olarak belirlendi. 28 Nisan Salı günü SAÜ Esentepe Kampüsü Helikopter Pistinde gerçekleşecek kampanya saat 09.00’da başlayacak ve 21.30’a kadar devam edecek. Çeşitli etkinliklerin de yer alacağı kampanyanın ana sponsorlarından Serdivan Belediyesi de kampanyaya katılanlar için hazırladığı sürpriz hediyeler ile stant açacak. Üniversite öğrencilerinden oluşan 150 gönüllünün görev alacağı kampanyada, 68’i kan bağışı, 10’u reaksiyon olmak üzere toplam 78 yatak açılacak. Kampanya boyunca 8’i kayıt, 2’si reaksiyon olmak üzere toplam 10 doktor görev yapacak. Geçtiğimiz günlerde “Başkan Mahallende Söz Sende” Programı kapsamında Köprübaşı Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da toplantı esnasında kan bağışı kampanyasından söz ederek tüm vatandaşları Salı günkü programa davet etmişti. Başkan Yusuf Alemdar, kan bağışının önemine dikkat çektiği konuşmasında bu yıl da Serdivan Belediyesi olarak kan ver kahraman ol sloganıyla gerçekleşecek etkinlikte yer almanın kendileri için son derece önemli olduğunu belirterek, bu etkinliklere belediye olarak her zaman destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Alemdar, “Bu seneki 2015 ünite kan hedefini; gencinden, yaşlısına, öğrencisinden, esnafına tüm hemşehrilerimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizi kan bağışı için Salı günü Üniversitemize bekliyoruz” dedi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]