Tüm muhtarlara SEMOS müjdesi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Türkiye’de ilk olan Elektronik Muhtarlık Otomasyon Projesi ile kısa süre içerisinde tüm muhtarlıkların bulaşacağını müjdeledi.

Sakarya Büyükşehir hizmet sınırlarına yeni katılan 358 mahalleye yönelik projenin kapsamının genişletildiğini belirten Başkan Toçoğlu, “Yerel seçimlerin ardından SEMOS Projesi’nin kapsamının tüm il sınırlarına yayılacağını ifade etmiştik. Büyükşehir’e yeni katılan 358 muhtarımıza SEMOS programı ve bu programı kullanabilecekleri bilgisayarların hediye edileceğini duyurmuştuk. Hamdolsun çalışmalarımızda sona yaklaştık. En kısa zaman içerisinde projemizden faydalanmayan muhtarımız kalmayacak” diye konuştu.
Başkan Zeki Toçoğlu açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Şehrimizde hizmet eden tüm muhtarlarımız Elektronik Otomasyon Projesi ile istedikleri bilgiye çok hızlı bir şekilde ulaşabilecek. SEMOS, Nüfus Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile entegre çalışan hızlı ve pratik bir sistem. İnşallah Büyükşehir’e devrolan 358 muhtarımız da en kısa süre içerisinde SEMOS ayrıcalığına varacak. SEMOS programı ve bilgisayarları muhtarlarımıza ulaştırıyoruz. Büyükşehir yasasının henüz yürürlüğe girmediği dönemde 311 muhtarımızı SEMOS ile buluşturmuştuk. SEMOS ile nüfus cüzdanı örneği, yerleşim yeri belgesi, uluslararası aile cüzdanı talep belgesi gibi en çok istenen belgeleri muhtarlarımız kolaylıkla hazırlayabiliyor. Proje ile en önemli paydaşlarımız olan muhtarlarımız istedikleri bilgilere en güvenilir şekilde ulaşabilecek. İnşallah önümüzdeki dönemde tüm muhtarlarımız tek bir tıkla vatandaşlarımıza birçok hizmeti sunma olanağına kavuşacak."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]