Turizm Haftası coşkuyla kutlandı

Geleneksel Turizm Şenliği’nin 4ncüsü Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Turizm Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleşti.

Şenlikler çerçevesinde düzenlenen resim yarışmasında Sena Kolcu ve Sude Nur Mert şampiyon oldu.

Görev Bölgeleri

Uygulama Oteli bahçesinde oluşturulan şenlik alanına Sapanca ve Kırkpınar Turizm MYO yönetici, öğretim görevlileri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Kırkpınar Turizm MYO Müdür Yardımcısı Recep Yıldırgan, açıklamada, öğrencilerine şenlik kapsamında Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesi ile ilgili görevler verdiklerini söyledi.

Yıldırgan konuştu

Şenliğin her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında gerçekleştiğini ifade eden Yıldırgan, “Öğrencilerimiz kurmuş oldukları stantlarda Türkiye’nin bir bölgesinin yöresel mutfak ürünlerini, el sanatlarını, kültür, tarih ve turistik güzelliklerini tanıtıyor ve sunumunu gerçekleştiriyor. Bu yöresel yemeklerden misafirlere ikramlarda bulunuyorlar. Böylece öğrencilerimizde, ülkemizin güzellikleriyle ilgili yeni bir bilinç oluşması ve bizim dışımızdaki paydaşlarla turizm konusunda bir alış verişte bulunmalarını hedefliyoruz’’ diye konuştu.

Diğer okullar

Etkinliğin her yıl biraz daha büyüğüne kaydeden Yıldırgan, “Bu yıl daha geniş bir katılım söz konusu oldu. Sivil toplum kuruluşları yetkilileri, özel sektör temsilcileri ve başka okulların öğrencileri şenliğimize katıldı. Yine bu yıl ilk defa şenliğimizde yurt dışından erasmus kapsamında gelen yabancı öğrenci misafirlerimiz vardı. Onlara da bu vesile ile Türk Kültürü ve müziğini tanıtmış olduk. Bu kapsamda yine konservatuvar öğrencilerimiz yaptıkları müzik ile güne renk katarak daha eğlenceli hale gelmesini sağladılar. Her sene biraz daha üzerine katarak etkinliğimizi geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Azcan ; Pozitif enerji

Bir bölgede üniversitenin olmasının büyük şans olduğuna dikkat çeken Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan ise “Bilinç oluşturma, özellikle turizmle ilgili pozitif bir enerji oluşturma, bir yerde lokomotif anlamında güzel bir ortam, güzel bir etkinlik. Her geçen sene bir önceki seneden daha iyi organize ediliyor. İnşallah bölgemize, yetişmiş elemanlar ve faaliyetlerle turizm pastasından biraz daha fazla istifade etme olanağı sunacak. Kedilerini tebrik ediyorum. Bölgemiz ve ülkemiz açısından da Turizm Haftası’nın hayırlı olmasını diliyorum’’ şeklinde konuştu.

Kaymakam Azcan daha sonra stantları tek tek gezerek öğrenciler ile sohbet etti.

Ödül aldılar

Şenlikte ayrıca üniversite öğrencileri tarafından 2 kategoride düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren Sakarya 21 Haziran İlk ve Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Sena Kolcu ve 7. Sınıf öğrencisi Sude Nur Mert’e hediyeleri verildi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]