Türk Traktör Fabrikası üretimi durdurdu

Türk Traktör\'ün Sakarya\'daki fabrikasında işçi eylemleri sebebiyle üretim tedbir amaçlı durduruldu.

Türk Traktör, işçi eylemlerinden dolayı tedbir amaçlı olarak üretime ara verildiğini açıkladı.  Bin 300 işçinin çalıştığı Türk Traktör Sakarya Fabrikası\'nda, Bursa\'daki fabrikalardaki eylem nedeniyle parça ikmali sağlanamadığı belirtilerek üretim durduruldu. Üretimin durdurma kararı işçilere mesaj çekilerek bildirildi ve parça ikmali sağlandıktan sonra ikinci bir duyuruya kadar üretim yapılmayacağı belirtildi.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu\'na (KAP) yapılan açıklamada, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bazı şirketlerde gerçekleşen işçi eylemlerinin, Ankara ve Erenler fabrikalarında çalışan bazı işçiler ve rutin mesaileri üzerinde de etkili olduğu ifade edildi. Ankara ve Erenler fabrikalarındaki üretim faaliyetlerine, sorunlar çözümleninceye ara verildiği kaydedildi.

Türk Traktör\'ün Sakarya\'daki fabrikasına sabah mesaiye gelen bazı işçiler, üretimin durdurulduğunu öğrenince geri döndü.

Türk Traktör Fabrikası\'nda Türk Metal Sendikası yetkili bulunuyor.
Ankara'da Türk Traktör işçileri çalışma şartlarının düzeltilmesi, aldıkları maaşın yükselmesi talepleri ile başladıkları iş bırakma eylemlerine Sakarya’dan da destek geldi. Sakarya’daki Türk Traktör fabrikası çalışanları da iş bırakarak fabrika önünde eylem yaptı.

Başkent Ankara’da faaliyet gösteren Türk Traktör Fabrikası işçileri çalışma şartlarının düzeltilmesini, aldıkları maaşın yükselmesini, ağır sanayi işçisi statüsüne alınmalarını talep ederek dün itibariyle iş bırakma eylemi yapmıştı. Bugünde devam eden eyleme Erenler ilçesinde faaliyet gösteren Türk Traktör montaj fabrikası işçileri Ankara devam eden eyleme destek vermek için iş bırakma eylemi yaptı.

Fabrika önünde toplanan 200 kişilik grup halaylar çekip, iş bırakma eylemine devam edeceklerini belirttiler. Grup adına açıklama yapan Mükremin Kaya, “Şuanda burada bin 330 kişi işi durdurduk. Bizim burada iş verenle hiçbir şekilde bir problemimiz yok. İş verene her zaman katkı sağlayacak birisiyiz. Her zaman yanlarındayız. Fakat biz burada Türk Metal Sendikasını istemiyoruz. Diğer taraflarda alınan zam yüzde 60 iken, bizde alınan zam yüzde 3 civarındadır. Bunu Türk Metal Sendikası hep abartarak yüzde 20- 25 aldık deniliyor. Fakat enflasyon zamlarına kattığı zaman o şekilde zam alıyoruz. Türk Metal Sendikasını bizim bırakma şansımız vardı. Yine var sendika bizim seçeceğimiz bir özgürlüktür. Fakat bizim o özgürlüğümüz o zaman elimizden alınmış. Bize ilk geldiğimizde imzalayın dediler. İnsan ilk işe başladığında gözü açılmıyor hiçbir şey bilmiyor bakmadan imzasını atıyor. Sonra Türk Metal Sendikası güçleniyor. Türk Metal Sendikasının yanında olan 10 kişi 15 kişi bunları daha da güçlendiriyor. Fakat bu saatten sonra Türk Metal Sendikasını Türk Traktör Fabrikasında istemiyoruz. E-devlet şifrelerini alarak istifa edeceğiz. Türk Metal Sendikasını artık bu fabrikada istemiyoruz. Bizim iş verenle hiçbir problemimiz yok, iş verenin her zaman yanındayız. Türk Metal Sendikası bu zamana kadar karşımızda idi bu saatten sonra biz onun karşısındayız. Farikaya biz her zaman dönmek istiyoruz, çalışacağız ama Türk Metal Sendikası ile değil. Biz kendimiz çalışmak istiyoruz. Sendikadaki eylemlerimiz yüzünden bir kişi işten çıkarılacak olursa bu fabrikada üretim yaptırmayacağız. Bu fabrikaya hiç kimseyi sokmayacağız, çalışamayacak kimse. Sendikadan istifa edip biz işimize devam edeceğiz fakat bize de diğer taraflara verilen zamlar verildiği taktirde. Saten verilmezse zaten çalışmayacağız” ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından grubun eyleme bir sürede daha devam edeceği belirtildi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]