Türkiye kendi ayağına kurşun sıkıyor

ABD’Yİ sevindiriyoruz!

Saadet Partisi Genel idare kurulu üyesi İsmet Aksoy, tampon bölge önerisine ilişkin Kuzey Iraktaki uçuşa yasak bölge hatırlatması yaptı ve uyarıda bulundu.

Çözüm Sürecinin yanlış başladığını ve sürdüğünü belirten İsmet Aksoy , “Bu süreç sadece PKK ve HDP muhatap alınarak yürütülmeye çalışılıyor. Sanki bölgede sadece PKK var, başka bir oluşum yok.  Süreci yönetenlerde Kürt eşittir PKK düşüncesi var. Bu yanlış.  PKK şımartılıyor.  Bölgede var olan cemaatler, tarikatlar, partiler ve STK’lar görmezden gelinip, sadece PKK ve onun siyasi kolu olan HDP merkezli götürülmeye çalışılan bir süreçten başarı beklenmemelidir” dedi. Güneydoğumuz   Türk devletinin bir parçasıdır buradaki olan bir sorunu ab kafası ile çözemezsin bu insanlar bizim, bu topraklar bizim; bu ana sorunu çözmek için önce bölge yabancı ajanlardan temizlenmelidir  nasıl olacak bu; bütün ab ve ABD çekiç güçleri bölgeden kovulmalı ikinci adım bölgedeki batıdan maddi yardım alan bütün stk ların para akışı kontrol edilmelidir. Provokasyonların kaynağı bunlardır. Sonra bölge halkına devlet eğilip şefkat elini uzatmalıdır. sonra yetmez bölge insanının göçten vazgeçirterek insanca yaşam koşullarında yaşatacak iş ve aş şartlarını gerekirse devlet eliyle oluşturup kalkındırmalıdır bunlar yapılmadan. Eğer böyle devam edilirse ülkemizin bu bölgesinin sükûnete kavuşması mümkün değildir.

Başbakan Davutoğlu’nun önceki gün açıkladığı ve özellikleri itibariyle Kuzey Irak’taki bölgeyi hatırlatan Suriye sınırındaki ‘tampon/güvenli bölge’ ile ilgili de  Saadet Partisi Genel iade kurulu üyesi ismet Aksoy , ‘bunun Türkiye’nin kendi ayağına sıkması’ olarak niteleyerek, “Batı, Türkiye’ye tuzak kuruyor” dedi.  1991 yılında Saddam Hüseyin’e karşı başlatılan koalisyon güçlerinin Irak’ın Kuzeyi’nde oluşturduğu ‘Tampon Bölge’ bu gün bağımsız bir devlet olma yolunda ilerliyor. “Irak nasıl, uçuşa yasak ve tampon bölge adı altında istikrarsızlaştırılmış ve orada bir oluşum büyütüldü ise şimdi Suriye’nin kuzeyi oluşturularak, yani parçalar yavaş yavaş yerine oturtulmaktadır. Batı bunu yaparken de hiç acele etmiyor. Planın tıkır tıkır işlediğini görebiliriz. Türkiye kendi bindiği dalı kesmesin. Bölgede istikrarsızlığı ortadan kaldıracağız diyerek kendisini tamamen etkileyecek bir takım maceralara Türkiye’nin girmemesi gerekir” dedi

Aksoy, değerlendirmesinde, “Batı, Türkiye’ye bir oyun oynuyor, Türkiye böyle bir tuzağa düşmemelidir. Hele hele önerinin Türkiye’den gelmesi çok çok tehlikelidir. ‘IŞİD ile mücadele ediyoruz, bölgede yoğun bir göç dalgası olacak, onları hava saldırılarından veya Esed’in saldırılarından korumamız gerekiyor’ endişesi gibi bir bahane ortaya atılsa da, Türkiye kendi eliyle bindiği dalı kesen bir noktaya düşürülmüştür. Fransa’dan olaya balıklama atlaması, ABD’nin de giderek konuya sıcak bakıyor olması meselenin tamamen karşılıklı bir anlaşmanın neticesinde şekillendiğini gösteriyor” dedi.

Namlusunun Ucu İsrail’e Dönmemiş Hareketler Yerli Değildir

“Bölgede haritalar yeniden şekilleniyor. Daha şimdiden Güney Kürdistan, Batı Kürdistan, Kuzey Kürdistan, Doğu Kürdistan gibi kavramlar ortaya atılmaya başlanmıştır” diyen Aksoy, yaşanan olaylarda İsrail’in unutulmaması gerektiğine işaret etti. Aksoy , “Her petrol kuyusunun başına bir devletçik kurma stratejisi üzerine bölgede bir operasyon yapılmaktadır. Arz-ı Mevud planları hızlı bir şekilde işlemektedir. Bu planlar, günlük değil, uzun vadeli planlardır ve bu gün IŞİD bahane edilerek, bölge istikrarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. Batı’nın bölgede attığı adımlar tamamen buralarda yaşayanların aleyhine gelişmektedir, çünkü bu güne kadar bu hep böyle olmuştur. Bölgedeki örgütler için de şunu ifade etmek istiyorum. Bölgede namlusunun ucu İsrail’e dönmemiş hiçbir hareket yerel ve bağımsız değildir. Burada sınırların değişmesine varan operasyonlar yapılmaktadır, bir takım küçük gruplar kullanılmaktadır. Nereden geldiği belli olmayan gruplar eliyle bu karmaşa ve kaos ortamında bölgenin sınırları değiştirilmeye çalışılmaktadır” uyarısını yaptı

Olayın bu noktaya gelmesinde Türkiye’nin Suriye’de izlediği yanlış dış politikanın etkili olduğunu da söyleyen Aksoy , “Özellikle Suriye içerisinde muhalefetin zorla oluşturulmaya çalışılması neticesi içerisinde 200 bin kişi ölmüştür, milyonlarca kişi mülteci olmuştur. Türkiye, Batı tarafından oyuna getirilmiştir. Önce sırtı sıvazlanarak, Suriye muhalefetinin güçlenmesi için kullanılmıştır.. Türkiye bu konuda kullanılmıştır, yanlış yapmıştır.

Biz Türkiye’nin kullanılmasına asla razı olmadığımızı ifade etmiştik, hükümetin Suriye politikasının yanlış olduğunu ifade etmiş idik bu konuda Ortadoğu politikalarının yanlış olduğunu defalarca söyledik ancak gelinen nokta da bunu göstermiştir Bölgenin istikrarsızlaştırılması elbette ülkemize pahalıya mal olmuştur olacaktır. ” dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]