Türkiye'nin en şanslı ilçeleri arasında yer aldı...

Cittaslow (sakin şehir), İtalya\'da doğan ve 30\'a yakın ülkenin üye olduğu bir ağ. Türkiye\'de 9 seçilmiş ilçesi ile bu ağa dahil olmakta.

İşte seçilmiş olan 9 şanslı ilçe;

Seferihisar
İzmir\'in Seferihisar ilçesi Türkiye\'deki ilk sakin şehir. Önemli bir turizm merkezi olmasına ragmen, yerel değerlerini ve geneneksel kıyı yerleşimini koruyarak bir cazibe merkezine dönüştü. Özellikle Sığacık mahallesi ile ünlüdür.

Gökçeada
Türkiye\'nin en büyük adası olan Gökçeada, tam bir sessizlik limanı, yani şimdilik (!) Henüz keşfedilmemiş geniş plajları ve tarihi taş evleri ile ünlü olan Gökçeada, aynı zamanda Türkiye\'nin en batı ucu. Son yıllarda organik tarım projeleri ile dikkat çekiyor. Sualtı güzellikleriyle de önemli bir dalış merkezi olmaya aday.

Akyaka
Muğla iline bağlı bir belde olan Akyaka, mavi yolculukların en önemli uğrak noktalarından biridir. Yakın zamana kadar bir balıkçı köyü olan Akyaka, içinden geçen Azmak Nehri ile önemli bir cazibe merkezi haline gelmiş. Azmak çayında yapılan tekne turlarının keyfi inanılmaz!

Taraklı
Sakarya\'nın Taraklı ilçesi başarıyla koruduğu mimari dokusuyla göz dolduruyor. Eski konaklar, camiler, dar sokaklar size geçmişe yolculuğa çıkaracak boyutta.

Yenipazar
Aydın\'ın en küçük ilçelerinden biri Yenipazar. Antik Karia bölgesinde yer almasından dolayı da zengin arkeolojik kalıntılar barındırıyor.

Yalvaç
Isparta\'nın bir ilçesi olan Yalvaç, doğal güzellikler açısından Türkiye\'nin en şanslı yerlerinden biridir. Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yağmış olan kent, tarihi mahalle fırınları ve yemek kültürüyle de öne çıkmaktadır.

Vize
Kırklareli\'nin Vize ilçesi, ormanları, şelaleleri, gölleri ve Karadeniz sahiliyle tam bir cennet. İlçede son yıllarda yemek kültürü üzerine büyük projeler yapılıyor. İstanbul\'a yakın olduğundan gezi programına alınabilir.

Perşembe
Ordu\'nun şirin ilçesi Perşembe\'nin bir tarafında yeşilin her tonunu görebileceğiniz ormanlar yer alırken, diğer tarafında da masmavi denizi bulabilirsiniz. Bisiklet parkurları ve yürüyüş yolalrı ile ilçeyi keşfedebilirsiniz.

Halfeti
Türkiye\'nin en yeni sakin şehri Halfeti. En son Antep-Urfa gezimiz sırasında gezme şansım oldu, gerçekten çok etkileyici bir yer. Fırat nehri kıyısında bulunan Halfeti çok sayıda tarihi eser barındırıyor. Birecik Barajının yapımı sonrası baraj suları altında kalmış olan Savaşan Köyü\'nü ve Rumkale\'yi gezmek için tekne turlarından faydalanabilirsiniz. Özellikle Halfeti\'deki sivil mimari örnekleri çok çekici.

Kaynak: sabah.com

 

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]