'Türkiye'nin önemli bir oyuncu olması lazım'

AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı Kemal Öztürk: “Bana göre bu şehre en büyük kötülüğü Kocaeli ile kim bizi yarıştırdıysa o yaptı. Bizim Amerika’da ki, İngiltere’de ki, Almanya’da ki şehirler ile yarışmamız lazım, rakibimiz onlar bizim. Türkiye’nin rakibi onlar ise bizim şehrimizin rakibi de Chicago olur” dedi.


Anadolu Ajansı (AA) eski Genel Müdürü, AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı Kemal Öztürk, hızla sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında; Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Sakarya Muhtarlar Derneği (SMD), Sakarya Ticaret Borsası (STB), Sakarya Ağrılılar Derneği ve Yetim Öksüz Çocuklar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (YÖÇEYDER) Serdivan Şubesi’nin yanı sıra birkaç esnafı da ziyaret etti.

KADEM Sakarya Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Hülya Terzioğlu ve dernek üyeleri, SMD Başkanı Erdal Erdem ve mahalle muhtarları, STB Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete ve Meclis üyeleri, Sakarya Ağrılılar Derneği Başkanı Faik Kılıç ile dernek üyeleri, YÖÇEYDER Serdivan Şube Başkanı Yaşar Akdağ ve yönetim kurulu üyeleri, aday adayı Kemal Öztürk’ün gerçekleştirdiği ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, Öztürk’e aday adaylığı sürecinde başarılar dilediler.

Gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında konuşan Öztürk, “Yeni Türkiye var, Yeni Türkiye’de sadece Sakarya’dan, Türkiye’den ibaret değil. Gazze, Mısır, Suriye de artık Yeni Türkiye ile ilişkili, Orta Doğu da ilişkili, çünkü küçüldü Dünya. O yüzden ne şehrimizin sorunlarını unutacağız, ne dünya siyasetini unutacağız ikisini birlikte yürüteceğiz, Yeni Türkiye böyle bir şey. Eğer uluslararası ümmetin sorunlarını, dertlerini unutursanız, şehirde huzur bulamazsınız” ifadelerini kullandı.

Öztürk, konuşmasının devamında ise, “Sakarya, milli takıma oyuncu gönderecek. Yeni Türkiye uluslararası dünya liginde oynuyor artık, dünya şampiyonasına kimi göndereceksiniz, 70 aday içinden seçeceksiniz. Muhalefetin de bizim de adaylarımıza bakacaksınız bunun içerisinden diyeceksiniz ki ‘bu dünya liginde oynamaz, bu adam amatör ligde, 1. ligde oynar. Kim ise o aday, gözünüze kestireceksiniz, bakacaksınız, danışacaksınız onu tercih edeceksiniz. Başka türlü şehri entegre edemeyiz dünyada ki sisteme.’ Türkiye zaten hızlı büyüyor, dünya da büyüyor o zaman şehre bunu entegre edecek bir mekanizma kurmak lazım. Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışacak, birbiri ile uyumlu çalışacak, STK’lar ile birlikte çalışacak, sosyal medya, uluslararası medyayı iyi kullanacak adaylara ihtiyacımız var, başka türlü şehir kalkınmaz” diye konuştu.

Şehre en büyük kötülüğün Kocaeli ile yarıştırarak yapıldığını ve bu şehrin Kocaeli ile değil Chicago ile yarışması gerektiğini belirten Öztürk, “Bana göre bu şehre en büyük kötülüğü Kocaeli ile kim bizi yarıştırdıysa o yaptı. Bizim Amerika’da ki, İngiltere’de ki, Almanya’da ki şehirler ile yarışmamız lazım, rakibimiz onlar bizim. Türkiye’nin rakibi onlar ise bizim şehrimizin rakibi de Chicago olur. Niye Kocaeli gibi küçük bir hedef seçiyoruz, hedefi büyütürsen zaten Kocaeli’ni geçersin. Hedeflerimizi büyütmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Sakarya’ya, bir dünya şehri gibi bakılması gerektiğini vurgulayan Kemal Öztürk, “Şehrin artık bir yerelliği kalmadı. Dünya’nın bir parçasıyız hepimiz, iletişimi de öyle kontağı da öyle. Burada ürettiğimiz bir malı artık çok rahat bir şekilde Amerika’ya da, Çine’de satabiliyoruz. Bu açıdan bakacaksanız şehre, dünyanın bir şehri gibi bakmanız lazım. Türkiye’nin şehri gibi bakmayacaksınız artık, biz dünyanın bir şehriyiz. Bir milletvekilinin ben şöyle olmasına inanıyorum; ‘Ne şehrin sorunlarını unutacak, ne dünyada ki gelişmeleri atlamayacak, ne de ümmetinin dertlerini unutacak. Üçünden biri eksik olursa denge bozulur. Bu şehrin sorununu da unutursa o milletvekilinin dengesi bozulur. Bu dengeyi kurmamız lazım, bu dengeyi kurup bu şehri Türkiye ile Dünya’yla beraber büyütmemiz lazım, öbür türlü geri kalırız” şeklinde konuştu.

Son olarak şehirde büyük bir değişim arzusunun olduğunu ifade eden Öztürk, “Şehirde aşağı yukarı bütün ilçeleri dolaştım, hem teşkilat, hem vatandaşlar ile temas kurdum. Büyük bir değişim beklentisi var Sakarya’da. 3 tane milletvekilimizin süresinin bitmesinden dolayı, bu büyük değişim beklentisi bir heyecan yaratmış bizim teşkilatlarımız açısından söylüyorum. Sakarya’nın bu sefer sağlıklı, sağlam, milli takım ayarında oyuncu seçip Ankara’ya göndermesini arzu ediyor herkes. Dünya’nın 17. büyük ekonomisine sahip bir Türkiye var, bu Sakarya da Türkiye’nin önemli bir oyuncu olması lazım artık” diye konuştu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]