Ülkü Adatepe'nin otomobilini yenileyip trafiğe çıkardı

Zonguldak\'ın Ereğli İlçesi\'nde oto tamircisi 36 yaşındaki Serkan Özkara, Mustafa Kemal Atatürk\'ün manevi kızı Ülkü Adatepe\'nin yaşamını yitirdiği Sakarya\'daki kazada hurdaya dönen otomobilini satın alıp orijinaline uygun yeniden yaparak trafiğe çıkardı.

1 Ağustos 2012\'de İstanbul\'dan Ankara\'ya gitmek üzere yola çıkan Ülkü ve Öke Adatepe çiftinin içinde bulunduğu otomobil,Akyazı İlçesi yakınlarında sürücüsünün kontrolünden çıkarak takla attı. 80 yaşındaki Ülkü Adatepe yaşamını yitirirken, Öke Adatepe ve sürücü yaralı kurtuldu. Kazada hurdaya dönerek kullanılmaz hale gelen Ülkü Adatepe\'ye ait 34 YUY 65 plakalı limuzin, internette satışa çıkarıldı. İlanı gören Ereğlili oto tamircisi Serkan Özkara, aracın Ülkü Adatepe\'ye ait olduğunu öğrenince hemen satın aldı. Özkara, 4 bin 600 liraya aldığı limuzini 13 ayda 55 bin lira harcayarak yenileyip trafiğe çıkardı.

"Kiralama teklifleri geldi"

Özkara, aracın Atatürk\'ün manevi kızı Ülkü Adatepe\'ye ait olduğunu öğrenince hiç düşünmeden aldığını söyledi. Özkara, Ülkü Adatepe\'nin olduğunu öğrenince içimde bir kıpırtı oldu. Ata\'mızın manevi kızının aracına sahip olmak benim için çok büyük bir duyguydu. Araç çok kötü durumdaydı. 13 ayda kaportası, boyası, döşemesi derken baştan aşağıya yeniden yaptık dedi. Şimdilik aracı hatıra olarak saklamayı düşündüğünü ifade eden Özkara, araç için çok kiralama teklifleri geldi. Birkaç kişi satın almak için teklif etti ama vermedim. Gerçekten ileride bu aracın hakkını verebilecek birisi olursa satmayı düşünürüm diye konuştu.

Limuzinin yeniden yapılmasında emeği olan kaporta ustası Oğuzhan Gökdere de Ülkü Adatepe\'nin aracı olduğu için bu kadar çaba harcandı. Yoksa bu derece büyük hasarlı bir arabayla uğraşmazdık. Ömrümde bir defa yapabileceğim bir arabaydı. Bu fırsatı da kaçırmak istemedim. Uğraştık, çabaladık ve iyi bir iş çıkardık dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]