Uluslararası Judo Turnuvası Sakarya'da yapılacak

Bu yıl 5.si düzenlenecek olan 30 Ağustos Zafer Haftası Uluslararası Valilik Judo Turnuvası 20-23 Ağustos tarihleri arasında Sakarya’da yapılacak. Sakaryalı Judocular ev sahipliği avantajıyla turnuvaya damga vurmaya hazırlanıyor.

Akdemirspor Kulübü ile Arifiye Halk Eğitim Judo Takımı ortak kamp şeklinde uluslar arası Judo Turnuvasına hazırlanıyor. Turnuva da Arifiye Halk Eğitim Judo ekibi hayli iddialı. Öte yandan turnuva için organizasyon çalışmaları da sürüyor. Judo il temsilcisi Bayram Akdemir in girişimleri, bölge Judo antrenörü Mehmet Şen’in özverili çalışmaları neticesinde geleneksel hale gelen büyük Judo Turnuvası için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Sakaryalı başarılı genç antrenörlerimizde turnuva da önemli rol oynayıp ev sahipliği yapacak. Organizasyonda herkes Sakaryayı temsil edecek ve bu yönde antrenörlerde turnuva için destek veriyor. Serdivan Spor Salonunda gerçekleşecek olan Turnuvanın şüphesiz en büyük destekçisi ve spora önem veren Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş.

Spora önemli yatırımlarda bulunan, spor ve sporcu dostu Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’da turnuvanın ağır toplarından. SATSO’nunda geçmiş yıllarda olan bu büyük turnuvaya desteğini de bu yıl artarak devam edeceği düşünülüyor. Sakaryalı iş adamları ve kurum, kuruluşlarında bu çok önemli uluslar arası turnuvaya ev sahipliğine destek verecekleri şimdiden talep de bulunduğu da öğrenildi. Judo İl temsilcisi Bayram Akdemir, 10 ve üzeri ülkenin katılımını beklediklerini ifade ederek turnuvayla ilgili detayları paylaştı. İşte o beklenilen ülkeler; Sırbistan, Makedonya, Kıbrıs, Azerbaycan, Hindistan, Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Ukrayna, Özbekistan, Karadağ gibi çeşitli ülkelerin katılacağını ve 1500 sporcunun minderde ter dökecek.

Geçen yıl çok önemli destek veren Vali Coş’un bu yılda Valiliğin adını taşıyacağı uluslar arası turnuvayı en iyi şekilde, eksiksiz bir şekilde yapılması adına talimat vereceği de öğrenildi. Böyle bir turnuvanın da Sakarya’da çok önemli Zafer Bayramı anısına yapılmasının da ayrı bir güzellik kattığını da ifade eden Vali Coş, Sakarya’nın bir spor şehri olduğunu da vurgu yaptı. Başta Valilik, Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, GSİM Sakarya Müdürlüğüne yeni atanan Fatih Çelik’e turnuva hakkında bilgi veren ve çiçeği burnunda il müdürünün de bu büyük organizasyon ilk sınavı olacak. Sporun patronu Fatih Çelik, ilçe spor müdürlük tecrübelerini bu turnuvada ortaya koyacak. Turnuvanın önem arz ettiğine de vurgu yaptı ve şehrin turnuvası olmasını da diledi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]