Uluslararası öğrenciler Kent Meydanı'nda buluşuyor

Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği 9-10 Mayıs’ta gerçekleştireceği Uluslararası Öğrenci Buluşması için yüzden fazla misafir öğrenci ile AKM’de bir araya geldi.

Programda Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Akıllı, Murat Salih Başer, Bünyamin Göl ve öğrenci Koordinatörü Cüneyt Özdemir de hazır bulundu. Programda öğrenci Koordinatörü Cüneyt Özdemir öğrencileri programa motive edecek ve hazırlayacak bir konuşma yaptı. Öğrencilere hitaben, “Programı 200-250 uluslararası öğrenciyle hep birlikte organize edeceklerini ve kendi kültürlerini ve ülkelerini tanıtmak için önemli bir imkan olduğunu yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret etmesini beklediklerini ve ülkelerinin fahri konsolosluğu gibi davranmaları gerektiğini" dile getirdi.

Yedirenk yönetim kurulu üyesi Ali Akıllı ise yaptığı açıklamada, “Sakarya’da üçüncü, Türkiye’de sekizinci kez Uluslararası Öğrenci Buluşmasını gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Balkanlar, Orta Asya, Ortadoğu, Afrika ve Kafkas Bölgelerinden Sakarya’ya üniversite okumaya gelen misafir öğrencilerimizle birlikte 9-10 Mayısta Kent Meydanında 55 ülkeyi tanıtacağız. Aynı tarihte 30 ilde gerçekleştirilecek olan buluşmada ülke çadırlarında; kültürel öğeler, ülkelerin bayrakları, hediyelik eşyaları ve yöresel ürünleri de yer alacak. Öğrencilerimiz yöresel kıyafetleri ile kendi ülkelerini kültürlerini Türkçe olarak ziyaretçilerimize aktaracaklardır” dedi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]