Uluslararası öğrenciler Kent Meydanı'nda buluşuyor

Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneğinin 9-10 Mayıs’ta Sakarya Kent Meydanı\'nda gerçekleştireceği 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması\'nda 55 farklı ülkeden yaklaşık 200 misafir öğrenci görev alacak.

Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı M. Ali Akpınar, 3 aydan fazla süredir bu program için çalışma yürüttüklerini, hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini , afiş ve broşürlerin dağıtımına başlandığını birkaç gün içinde de tüm şehirde raket ve billboardlarda yerini alacağını söyledi. Uluslararası öğrenci buluşması için Kent Meydanı\'nın 8 Mayıs Cuma gününden hazırlanacağını , 5m x 5m ebatlarında 46 çadırın kurulacağını, bunların yanı sıra Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği standının yer alacağını belirtti. Program süresince ülkelerin kendine özgü kültürel özellikleri , Ülke bayrakları, haritalar, fotoğraflar, halkoyunları, yöresel kıyafet ve ürünlerinin sergileneceğini ayrıca dünya sofrası kurulacağını ve ülkelerin mutfaklarından yemekler olacağını ifade etti.

50 bin katılımcı bekleniyor

M. Ali Akpınar, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ederek dernek çalışmaları ve program hakkında bilgi verdiklerini ayrıca programa davet ettiklerini belirterek 8. Uluslararası Öğrenci Buluşmasının açılışına tüm protokolün davetli olduğunu ifade etti. Geçen yıl düzenlemiş oldukları Uluslararası Öğrenci Buluşması programına emniyet kayıtlarına göre 30 bin kişinin katıldığını, bu yıl bu sayının 50 bini bulacağını tahmin ettiklerini söyledi. Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu UDEF tarafından aynı tarihlerde Sakarya haricinde 30 ilde ve KKTC ile Bosna Hersek’te de Uluslararası Öğrenci Buluşması Programı gerçekleştirileceğini ifade etti.

M. Ali Akpınar, 33 merkezde aynı tarihte yapılacak olan bu programın ardından 16 Mayıs’ta İstanbul Sinan Erdem Spor Salonunda binlerce misafir öğrenci ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı büyük bir final programı daha olacağını vurgulayan Akpınar tüm Sakaryalıları 9-10 Mayıs\'ta kent Meydanı\'ndaki programa davet etti.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]