Uluslararası spor kongresi yapıldı

Uluslararası Spor, Eğitim ve Sağlık Bilimleri Kongresi’ne Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

SAÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ve Bulgaristan Sofya Ulusal Spor Akademisi tarafından ortaklaşa düzenlenen kongre, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Kongrenin açılışına Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Süleyman Can Kurnaz, Bulgaristan Sofya Ulusal Spor Akademisi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Daniela Dasheva, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

SAÜ Mehter Takımının gösterisi ile başlayan kongrenin açılışında konuşan SAÜ Rekreasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Nedim Çetin, “Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz uluslararası kongremizde genel spor bilimleri çerçevesinde bir çok branş üzerine çalışmalar sunulacak. Kongremizde tıp-spor, sağlık-spor, eğitim-spor, din-spor ilişkisi üzerine yapılan çalışmalar, tüm bu disiplinlerin birbiri ile olan ilişkisi ve ortaklaşa yapılacak çalışmaların çoğalması amaçlıyoruz. Kongre\'nin gerçekleşmesi için yardımlarını esirgemeyen Sakarya Valimiz Hüseyin Avni Coş’\'a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a buradan bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Disiplinler arası çalışmalara Sakarya Üniversitesi olarak büyük önem verdiklerini dile getiren SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Sakarya Üniversitesi olarak disiplinler arası çalışma ve ortak çalışma kültürünü öğretim üyelerimize ve öğrencilerimize yaymak için çalışıyoruz. Artık dünyada da disiplinler arası çalışma kaçınılmaz oldu. Böyle çok yönlü bir kongreyi hazırlayan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya Üniversitesi’nde böyle önemli bir kongrenin yapılmasında dolayı mutlu olduğunu söyleyen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, kongrenin hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum dedi. Açılış konuşmalarının ardından SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, kongreye katkılarından dolayı Vali Hüseyin Avni Coş’a plaket takdim.

Kongre’nin ilk gününde Wing Tsun- Escrima Organizasyonu kurucusu Sufi Salih Avcı, savunma sanatından örnekleri izleyicilere sundu. Kongre de tıp, eczacılık, sağlık bilimleri, mühendislik, eğitim bilimleri, spor ekonomisi ve ilahiyat temel başlıkları altında sporun bütün yönleri disiplinler arası bir bakışla masaya yatırıldı. Futbol, mehter ve sema ile ilgili biyomekanik analizler yapıldı. Ünlü futbol adamları çeşitli sunumlar gerçekleştirdi. Kongrede, ayrıca, Alman Profesör Gerhard Huber, dünyada ender çalışmalardan olan ‘Kanser ve Spor’ konusunda bir sunum yaptı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]