Üstün: "ABD, basın özgürlüğü sınavından kaldı"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Ferguson\'daki olayları takip sırasında başta Anadolu Ajansı muhabiri olmak üzere onlarca gazetecinin gözaltına alındığını belirterek, "Hiç kimse basın özgürlüğü kutsaldır lafı etmesin. ABD, komşularına ve demokratik ülkelere laf ederken, başkalarına akıl verirken bin düşünüp, bir laf edecektir. Çünkü bu sınavdan kalmıştır" dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili de olan Üstün, ABD\'de siyahi bir gencin polis tarafından öldürülmesini ve AA muhabiri Bilgin Şaşmaz\'ın, buna ilişkin olayları takibi sırasında polis tarafından tehdit edilerek, gözaltına alınmasını değerlendirdi.

Üstün, yaptığı açıklamada, ABD\'nin St. Louis kentinin Ferguson semtindeki olayların ve benzer olayların, her demokratik ülkede olabileceğini belirtti.

Olaylar olduktan sonra verilen tepkilere bakılması gerektiğini ifade eden Üstün, ABD\'nin çok telaşlanarak, orduyu sisteme müdahale ettirdiğini söyledi. Üstün, "Demek ki başkalarına sürekli laf eden, akıl veren bir devlet, demokrasi, ufacık bir şey karşısında telaşlanıyor ve ordusunu sistem içine sokabiliyor. O zaman Türkiye ve dünyanın başka ülkelerinde olan olaylara, fazlaca laf etmeye artık bunların bir yetkisi, akıl verme, hocalık yapma gibi bir durumu olamayacaktır" dedi.



9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]