"Uzay"da reklam filmi çektiler

- Girişimci 3 genç, 10 bin lira harcayarak tasarladıkları mini bir uzay taşıtıyla yaklaşık 35 bin metre yükseklikte reklam filmi çekti.
- Dünyaya sığmayarak bir kuaför koltuğu üreticisinin reklamını uzayda çeken girişimciler, tasarladıkları modüle patent almayı hedefliyor.
- Girişimcilerden Taş: "Uzayda çektiğimiz bu reklam filmiyle dünya reklamcılık sektöründe yeni bir sayfa açtık"

İstanbul Kültür Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu 26 yaşındaki Ata Taş, elektronik teknisyeni Abdullah Eren ve uzay bilimleri üzerine araştırmalar yapan Serkan Taşpınar, tasarladıkları mini bir uzay taşıtıyla yaklaşık 35 bin metre yükseklikte reklam filmi çekti.

Reklam sektöründe çalışan ve amatör televizyon programcılığı yapan Ata Taş, arkadaşları Eren ve Taşpınar ile uzun süredir uzayda reklam filmi üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Bu çerçevede yaklaşık 10 bin lira harcayarak mini bir uzay taşıtı tasarladıklarını ifade eden Taş, "Bir çizgi filmden esinlenerek \'Sonic Uzay Modülü\' adını verdiğimiz bu taşıtla ilgili test çalışmalarımız olumlu sonuçlandı. Kendimizi hazır hissettiğimiz anda kuaför koltuğu ve kozmetik ürünler üreten bir firmaya konuyu anlattık. Firma da bize sponsor oldu ve reklam filmini uzayda çekmemizi istedi" dedi.

Modülü, geçen hafta Sakarya\'nın Söğütlü ilçesinden uzaya gönderdiklerini dile getiren Taş, şöyle devam etti:

"Projemizde full HD bir kamera kullandık. Mini bir aksiyon kamerasının bulunduğu soğuk geçirmeyen özel bir plastik malzemeyle kaplı modül, bağlı bulunduğu balonun yardımıyla gökyüzüne salındı. Hızla gökyüzüne yükselen balon yaklaşık 2,5 saatlik bir yolculuğun ardından 35 bin metre yükseldi. Stratosfer tabakasına ulaşan modül içindeki kamera, bu yolculuğun her anını görüntüledi. Kamera objektifinin önüne konulan sponsor firmanın berber koltuğuna ait fotoğraf da saniye saniye görüntünün içinde yer aldı. Böylece uzayda reklam filmini çekmiş olduk."

Taş, 35 bin metrelik yükselişin ardından -55 dereceye varan soğuk nedeniyle balonun patlamasıyla modülün düştüğünü anlatarak, "Tekrar dünyaya dönen modül, binlerce metre yükseklikten üzerine monte edilen küçük ve özel bir paraşüt yardımıyla indi. Gökyüzüne bıraktığımız noktadan kilometrelerce uzaklığa Bolu\'nun Sebenardı köyüne düştü" diye konuştu.

- "Tasarladığımız sisteme patent almayı hedefliyoruz"

Uzayda çektikleri bu filmle dünya reklamcılık sektöründe yeni bir sayfa açtıklarını vurgulayan Taş, şunları kaydetti:

"Türkiye\'deki reklam kalıplarının dışına çıkarak, biraz daha farklı olanı yaptığımıza inanıyorum. Bugün birçok reklam, kısa kurgu filmleri ve televizyon kanalları üzerine çalışan firmalar tarafından yapılabiliyor. Fakat uzay reklamcılığı ülkemizde bir ilk ve bunu bizim yapmamızda bize son derece mutluluk verdi. Tasarladığımız sisteme patent almayı hedefliyoruz. Sponsorlar yardımıyla da bu sistemi yaygınlaştırmayı ve binlerce metre yüksekten daha farklı reklam filmleri çekmeyi istiyoruz."

Projeye sponsor olan firmanın sahibi Talip Hanoğlu ise girişimcilere inandığı için destek verdiğini vurgulayarak, "Başlangıçta başarılamayacağına ilişkin şüpheler vardı. Ata Taş ve ekibine tam destek verdik, azimle çalıştık ve başardık. Amacımız, firmamızın vizyonunu geliştirebilmekti. Bunu şimdiye kadar hiç denenmemiş bir konseptle gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Böylelikle de rakiplerimizin farklı bir reklam kulvarında çok ciddi önüne geçtik. Bu da bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır" diye konuştu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]