Uzun Çarşı'nın kaderi belli oldu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Merkez Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Uzunçarşı Yaşatma ve Güzelleştirme Dernek Başkanı Osman Bayrak ve onlarca Uzun Çarşı esnafının katıldığı tarihi oylama bugün yapıldı.

Uzun Çarşı Yardımlaşma ve Güçlendirme Dernek Başkanı Osman BAYRAK esnafın merak ettiği konuları 3 başlık halinde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu\'na yöneltti;

1) Tescilli binaların iç dizaynlarına müdahale edilecek mi?

2) Dükkanlar kapanmadan çalışmalar yapılabilir mi?

3) Tescilsiz tek katlı binaların 2. katları yapılabilecek mi?

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu soruları yanıtlarken tansiyonun yükseldiği dakikalar yaşandı.

Uzun Çarşı Yardımlaşma ve Güçlendirme Dernek Başkanı Osman BAYRAK, bir grup esnafın proje ile ilgili bazı çekinceleri olduğunu, bunu çözmek adına hem Belediye adına bir heyetin hem de esnaflar adına bir heyetin önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelmesi gerektiğini Başkan Toğçoğlu\'na iletti. Başkan Toçoğlu ise proje çalışmalarının 3 yıldır devam ettiğini, yıl sonuna kadar projeyi onaylayamazlar ise Vali\'nin onayı ile ayrılan bütçenin Hazine\'ye geri verileceğini söyledi.

Sık sık esnafa da söz hakkı veren Başkan Toçoğlu, akılda kalan tüm soru işaretlerini gidermeye çalıştı. Bütün görüşmelerden sonra Başkan Toçoğlu oylamaya geçilmesini istedi.

Tüm konuşmalardan sonra Başkan Toçoğlu oylama yapılmasını istedi.

Yapılan oylamada salonun bir kısmı 'evet' derken, sadece bir kaç kişi hayır dedi. Hiç elini kaldırmayanların sayısı da dikkate alınacak kadar fazlaydı. Başkan Toçoğlu salondan çıkarken bir grup esnaf oylamanın 'oldu bitti'ye getirildiğini, bu şekilde olmaması gerektiğini dile getirdi. Salondaki bazı esnaflar el kaldırarak oylama yapılmasını yanlış bulurken, dükkan sahiplerinden imza alarak bu işin gerçekleşmesi gerektiğini kendi aralarında konuştular.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]