Vali Coş'a Fahri Doktora Belgesi verildi

Türk Dünyası Araştırmaları Uluslararası İlimler Akademisi Rektörlüğü tarafından Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’a Fahri Doktora Belgesi verildi. 

Merkezi Azerbaycan’da bulunan Türk Dünyası Araştırmaları Uluslararası İlimler Akademisi Rektörlüğü tarafından Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’a Fahri Doktora Belgesi AGDAŞ konferans salonunda verildi. Törene Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Türk Dünyası Araştırmaları Uluslararası İlimler Akademisi Rektörü Prof. Dr. Elçin İsgenderzade, ünlü sinema oyuncusu Hakan Ural, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Belediye Başkanları, Vali Yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşı ile başlayan program Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un özgeçmişin okunmasıyla devam etti. Türk Dünyası Araştırmaları Uluslararası İlimler Akademisi Rektörü Prof. Dr. Elçin İsgenderzade programda yaptığı açıklamada, “Hüseyin Avni Coş, Sakarya’da ve Türkiye’de ne kadar tanınırsa, ne kadar sevilirse bizim Azerbaycan'ımızda da o kadar tanınır sevinir. Azerbaycan’a gönülden bağlı, Türk dünyasına gönülden bağlı çok değerli insanlarımızdan bir tanesi de değerli valimizdir. Uzun yıllar tek Sakarya’da değil diğer illerde valilik yaptığı dönemlerde onun Azerbaycan’a ve Türk dünyasına bağlılığını büyük gurur ile izledik ve gözlerimizle şahit olduk. Bizim senatomuz bu değerli valimizin faaliyetlerini değerlendirerek fahri doktor unvanına laik gördü” dedi.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ise yaptığı açıklamada, “34 yılımızı tamamladık kamu görevimizde. Allah'ın izniyle 35. yılımıza girdik. Her görev yaptığımız yerlerde de sesi çok çıkanların ama azınlıkta olanların değil sessiz çoğunluğun sıkıntılarına ihtiyaçlarına derman olmaya çalışarak, bütün vatandaşlarımızı kucaklayarak devletimizin verdiği imkanlarını milletimize en iyi şekilde yansıtarak verimliliği arttırarak kanun ve nizam hakimiyetini en üst seviyede sağlamaya çalışarak hizmet etmeye gayret ettik. Her bir vatandaş olarak, her bir mülki idare amiri olarak hem burada hem de daha önce çalıştığımız yerlerde her türlü şer odaklarıyla yasaların bize verdiği yetki içerisinde mücadele etmeyi bir görev bildik” diye konuştu.

"Hainlerin değirmenine su taşıyorlar"

Bin 128 akademisyenin hainlerin değirmenine su taşıdıklarını belirten Vali Coş, “150 bini aşkın akademisyen var ülkemizde. Türkiye Cumhuriyetini uluslararası platformda insan hakları suçu işlemekle, soykırım işlemekle, halkını katletmekle suçlamaya çalışan belli güçlerin, devlet düşmanlarının hazırlayıp yayına koydukları hain sözde akademisyenlerinde bunu imzalayarak onların değirmenine su taşıdıkları maalesef görmüş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]