Vali Coş'tan Gaziler Günü mesajı

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Gaziler Günü münasebetiyle bir yazılı açıklamada bulundu.

İşte o yazılı açıklama:

"Bilindiği üzere 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e "Mareşal Rütbesi" ile "Gazilik" unvanının verildiği günün yıldönümünü “GAZİLER GÜNÜ” olarak kutlamaktayız.

Şehitlik ve Gazilik unvanlarının, Milletimizin her bireyi için saygın ve kutsal bir manası ve önemi vardır. Türk Milleti, tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış, işgal ve esarete alışık olmayan büyük bir Millettir. Vatan sevgisi, özgürlük ve bağımsızlık sevdası tüm dünyaya emsal olan bu milletin birçok evladı, tarih boyunca kahramanlık destanları yazarak, Şehitlik ve Gazilik mertebesine ulaşmıştır. Onların büyük özverileri sayesinde bugün geleceğe güvenle bakıyor, uygar dünyadaki konumumuzu daha ileriye taşımak için elbirliği ile çalışıyoruz. Şehit ve Gazilerimizin emaneti vatanımıza aynı şuur ve kararlılıkla sahip çıkacağımızı bu vesile ile bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Yüce Milletimiz Şehit ve Gazilerimizin aziz hatıralarını daima yaşatacak, Gazilerimizin toplumsal hayatta her zaman baş tacı ederek, layık oldukları saygı ve sevgiyi eksiksiz olarak yerine getirerek, bu görevini hayat boyunca sürdürecektir.

Bu anlamlı günde, Şehitlerimizin bizlere emanet ettiği tüm yakınları ile Gazilerimize, Devletimizin ve aziz Milletimizin gönül ve şefkat kapılarının sonuna kadar açık olduğunu bir kez daha ifade ediyor, tüm Şehitlerimizin ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden Gazilerimizin aziz ruhlarının şad olması dileğiyle, şerefli hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, yaşayan değerli Gazilerimize sağlık, esenlik dolu uzun bir ömür temennisiyle, sevgiyle, saygıyla selamlıyor, bütün Sakaryalı hemşerilerimizin Gaziler Gününü içtenlikle kutluyorum."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]