Vali Coş'tan işçi arayan firmalara uyarılar!

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Vali Coş, İŞKUR aracılığıyla işçi arayan firmalara, \'asgari ücret verirseniz işçi bulamazsınız\' tavsiyesinde bulunduklarını söyledi.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, gazetecilere Sakarya\'daki iş istihdamıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, fabrikaların asgari ücretle işçi aramadıkları için çalışan bulamadıklarını belirterek, bu duruma karşı tavsiye kararı aldıklarını söyledi.

Vali Coş, Sakarya’ya yatırım yapmak isteyen bir fabrika ile görüştüklerini ifade ederek, “Biz görüşmelerde yatırım yapacaklarsa asgari ücretle işçi çalıştırmayı düşünüyorlarsa işçi bulamayacaklarını söylüyoruz. İleride bir sıkıntı yaşanmaması için firmalara artık bu uyarıyı yaparak durumu izah ediyoruz” dedi.

5 milyon lira harcandı

Sakarya İŞKUR’a 2014 yılının ilk dokuz ayı içerisinde 22 bin 487 kişilik işgücü talebi geldi. İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirme sayısı ise 9 ayda 8 bin 723 kişide kaldı. Yani Sakarya’da iş arayan 22 bin işsizin yüzde 30’u kendine iş buldu. Bunun yanında meslek kazandırma ve istihdamı artırma amacıyla 5 milyon 500 bin lira harcama yapılarak düzenlenen mesleki eğitim kurslarından Ocak-Eylül dönemi itibariyle toplam 4 bin 147 kişinin faydalandığı açıklandı.

Bu arada Sakarya İŞKUR İl Müdürlüğü\'ne kayıtlı iş arayanlara mesaj, e-posta yoluyla sürekli iş görüşmesi teklifleri yapılıyor. Ancak birçok kişi çalışma şartlarının ağır olmasının yanı sıra, ödenen asgari ücret nedeniyle bu işlerde çalışmayı reddediyor. Yani döküm, pres, metal, kaynak ve seri üretim yapan sanayi kuruluşlarının asgari ücretle işçi çalıştırması iş arayan kişiyi, \'Garsonluk yapsam daha çok kazanırım\' diye İŞKUR kanalıyla işe yerleştirmeyi kabul etmiyor.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]