Valiliklerdeki Şehit ve Gazi Şube Müdürlükleri kapatıldı

8/6/2011 tarihli ve 27958 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak kurulan Valilik ve Kaymakamlıklarda kurulan Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlükleri kapatıldı.

İçişleri Bakanlığınca “Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliği”nde değişiklik yapıldı.

Kaymakam ve Vali’likler Şehit yakını ve Gazinin yanında olması sorunlarını dinlemesi çözüm bulması amacıyla bir müdürlük tahsisi yapılmıştı. Ancak 30 Ağustos 2014 günü İçişleri Bakanlığı tarafından Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Değişikliği Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu değişikliğe istinaden Valilik ve kaymakamlıklarda hizmet yürüten “Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğünün görevleri” şeklindeki başlık “İdari Hizmetler Şube Müdürlüğünün görevleri” olarak değiştirildi ve birimlerin görevleri tanımlandı.


Valilik ve kaymakamlıklarda hizmet yürüten başkanlıklar “birim”, bu birimlerdeki başkanlar da “birim amiri” olarak tanımlandı. İllerde, İl Yazı İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Destek Hizmetleri Şefliği kaldırıldı. İl Yazı İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü yerine İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü oluşturuldu. Bundan sonra Şehit Aileleri ve Gazilerle Alakalı sorun, öneri ve isteklerini Aile ve sosyal Politikalar Bakanlıklarının her ilde kurulan Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Birimi adı altında Sorumlu vali yardımcısı eşliğinde ailelerimizin iş, işlemleri ve sorunları bu birimde çözüme ulaştırılacak.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]