Vekil Metiner'in Ferizli'deki konferansında gergin anlar

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Ferizli İlçesi'nde 'Terör ve Türkiye' konulu konferansta konuşurken, Ülkü Ocakları Karasu Başkanı Kadir Şentürk, "Siz geçmişte HADEP eş genel başkanıyken 'Bağımsız Kürdistan için PKK silah kullanmalıdır' demediniz mi?" diye soru sordu. Metiner böyle bir açıklamasının olmadığını söylerken, polisler Kadir Şentürk'ü salondan çıkardı.

Ferizli Belediyesi'nin dün akşam bir düğün salonunda düzenlediği 'Terör ve Türkiye' konulu konferansa konuşmacı olarak Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner katıldı. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Ak Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Ferizli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve çok sayıda kişi konferansı dinledi.

"İktidar kavgası"


Mehmet Metiner ülkeyi şu an seçilmiş başkanın yönettiğini belirterek, "Bu ülkeyi şu an memleketin has ve yiğit evlatları yönetiyor. Hiçbirimiz paşa çocuğu, bey çocuğu değiliz, boğazlarda büyümedik. Anadolu'nun yiğit insanlarını dışladılar ama millet hiçbir zaman boyun eğmedi. Milletin değerlerini bitiremediler, bitiremezler. Milletle hesaplaşanlar kaybederler. Bizi çekemiyorlar, çünkü şu an ülkeyi seçilmiş başkan yeni Türkiye'nin başkanı yönetiyor. Bizi işte bu yüzden çekemiyorlar. Türkiye'deki iktidar kavgasının asıl amacı bu" dedi.

"Salondan çıkarıldı"

Metiner, Türkiye'nin her tarafının cennetten bir parça olduğunu, kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi. Metiner'in konuşması sırasında konferansı dinleyenler arasında bulunan Ülkü Ocakları Karasu Başkanı Kadir Şentürk, "Siz geçmişte HADEP eş genel başkanıyken 'Bağımsız Kürdistan için PKK silah kullanmalıdır' demediniz mi? Şimdi burada bunları bize niçin anlatıyorsunuz?' diye sordu. Metiner bunun üzerine, "Şu an soru almıyorum ve bana ait böyle bir lafım da yok" diye konuştu.

Metiner konuşmasına devam ederken, Kadir Şentürk ile yanında bulunan bir kişi polis tarafından salon dışına alınıp polis merkezine götürüldü, bir süre sonra da serbest bırakıldılar.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]