Yalı Park Projesi'nde start verildi

Kocaali turizm bölgesinin en büyük sosyal projesi olarak gösterilen Yalı Park Projesi geçtiğimiz hafta başladı.

Dolgu Çalışması tamamlanma aşamasına geldi. Projenin yapılacağı 3 Dönümlük arazi Kocaali Belediyesi tarafından park alanı olarak tahsis edildi.

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar zemin çalışmasının Kocaali Belediyesi tarafından tamamlanacağını diğer tüm masrafların İller Bankası tarafından karşılanacağını belirtti.

İller Bankası ödeyecek

2013 yılı yaz aylarında ilçeye gerçekleştirdiği ziyarette turizm bölgesindeki en büyük eksiğin sosyal  alan ve park eksiği olduğu bilgisinin kendisine  iletilmesi üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam`ın başlattığı çalışmada ilk adım geçtiğimiz hafta içi atıldı. Yalı Mahallesi sahil kesiminde Kocaali Belediyesi tarafından park alanı olarak belirlenen 3 dönümlük arazide geçtiğimiz hafta içi başlatılan dolgu çalışması tamamlanma aşamasına geldi. Başkan Acar Projenin İller Bankası tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Başkan Acar “ İller Bankası dönem dönem özellikle turizm ilçeleri başta olmak üzere sosyal alan eksiği olan bölgelere çeşitli yatırımlar yapıyor. Kocaali`mize böyle bir yatırım yapılması talebinde bulunduk. Proje 3 dönümlük arazi üzerine yapılacak. Yalı Park`ta fitness aletleri, çocuk oyun parkı, yürüyüş yolu, kafeterya, kamelya, oturma grupları ve yeşil alan yer alacak.” Ayrıca Başkan Acar, gerekli görülmesi halinde projenin alan olarak genişletilebileceğini söyledi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]