Yaşar Tercan, yorgunluğunu vitray sanatı ile atıyor

Yaşar Tercan’ı Sakarya kamuoyu Mustafa Sarıgül’ün lideri olduğu Türkiye Değişim Hareketi (TDH) İl Başkanlığından tanıyor. 

İstanbul Tuzla Serbest Bölgesi’nde ve çeşitli organize sanayi bölgelerinde özellikle çelik yapı ve fabrika projelerinde iki binin üzerinde projeye imza atan ekibin başında yer alan Yaşar Tercan, iş ve siyasetteki yorgunluğunu vitray sanatı ile atıyor. 

Kuzeybatı Mimarlık Mühendislik firması Kaynarca bürosunun bir odasını vitray atölyesi olarak kullanan Yaşar Tercan ürettiği eserlerini dostlarına armağan ediyor. 

Görsel ve sanatsal yönüyle sanatsal bir beceri ve yaratıcılık gerektiren vitraya uzun yıllardır ilgi duyduğunu ancak öğrenmeye yeni başladığını belirten Yaşar Tercan, “Yaklaşık 7 aydır vitray kursuna gidiyorum. Vitray dokuz aşamadan oluşan bir sanat dalı. İyi bir mühendislik bilgisi de gerektiriyor. Zor ancak ben yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum ve dinleniyorum” diyor. 

Kaynarca’da teknik müşavirliğini yaptığı inşaatlardan ve müşterilerden artakalan zamanının büyük bir çoğunluğunu vitray sanatına ayıran Tercan atölyesinden mutlu ayrılıyor.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]