Yaşlı kadının su çilesi!

Akyazı İlçesi\'nde yalnız yaşadığı tek katlı evinin suyu, biriken borç nedeniyle kesilen 70 yaşındaki Ayşe Kerim, tam bir yıldır iki kilometre mesafedeki sokak çeşmesinden bidonlarla su taşıyor.

Yaşlılık maaşı dışında geliri olmayan Ayşe Kerim, suyunun kesik olması nedeniyle çeşmeden su taşıdığını başka çaresi olmadığını söyledi.

Pazarköy Caddesi üzerinde bulunan tek katlı evde yaşayan Ayşe Kerim\'in 850 liralık borcu nedeniyle bir yıl önce suyu kesildi. Yaşlı kadın, yaklaşık iki kilometre mesafedeki sokak çeşmesinde her gün bidonla su taşıyor. Gazi Süleymanpaşa Mahallesi Muhtarı Yaşar Kahraman, Ayşe Kerim\'in durumunu ile ilgili olarak Akyazı Kaymakamlığı Sosyal İşler Müdürlüğü ile görüştü. Kaymakamlık, 850 liralık su borcunu ödedi ancak bin 500 liralık borç faizi ve avukatlık ücreti ödenmediği için su açılamadı. Muhtar, durumu tekrar Kaymakamlık Sosyal işler Müdürlüğü\'ne bildirdi. Ancak avukat masrafları ve faizle ilgili paranın bu fondan ödenemeyeceği belirtildi.

Bir oğlunun olduğunu ancak onun da kaçıp İstanbul\'a gittiğini belirten Ayşe Kerim, "Tek başıma yaşıyorum. Yaşlılık maaşı alarak geçiniyorum. Yaklaşık 1 yıldır sularım kesik. Uzaktan su doldurarak, bazen el arabasıyla taşıyarak bir iki günlük su ihtiyacımı karşılıyorum. Kışın çok zorlanıyorum" dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]