Yatan hastalara ağız sağlığı eğitimi verildi

Sakarya’da “sağlık ağızda başlar” kampanyasıyla yatan hastalara 18 bin adet diş fırçası ve macunu dağıtılarak ağız sağlığı eğitimi verildi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından “Ben de fırçalıyorum” sloganıyla başlattılan kampanya kapsamında Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı kurumlarda da “ Sağlık Ağızda Başlar” kampanyası düzenlendi. Kampanya kapsamında yatan hastalar tek tek ziyaret edilerek hem diş fırçası ve macunu hediye edildi hem de ağız sağlığı bilgilendirmesi yapıldı. Genel Sekreterlik Eğitim ve Proje biriminin koordinatörlüğünde yürütülen çalışmada Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekim Vekili Dr.Celal Berk ve eğitim hemşireleri tarafından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden hizmet alan vatandaşlara ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.

Sakarya’daki Sağlık Meslek Liseleri öğrencilerinin de sunum yaptığı ziyaretlerde hasta ve yakınlarına yönelik verdiği eğitimler memnuniyetle karşılandı. Hastalar, özellikle tedavi sürecinde daha da önemli olan ağız ve diş sağlığı hakkında daha bilinçli davranmaları gerektiğini bildirirken uygulamadan dolayı hastane çalışanlarına teşekkür ettiler. Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam’ın da katıldığı eğitim ziyaretlerinde hastaların ağız ve diş sağlığı ile ilgili bilinçlenmesi, ebeveynlerin olumlu rol model olmaları, çocuk diş sağlığı ve yaşlı yetişkin eğitimleri gerçekleştirildi.

Genel Sekreter Sağlam, kampanyayla ilgili yaptığı açıklamada Sakarya’da bulunan 13 hastanede ağız ve diş sağlığıyla ilgili stantların açılarak hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirmeye başladıklarını söyledi. Sağlam, ayrıca “ Sakarya Ağız ve Diş Sağılığı Merkezi tarafından okul taramaları gerçekleştirilmiş, velilere bu konuda eğitimler verilerek küçük yaşta ağız ve diş bakımında özenli olmanın genel sağlığa olan olumlu etkileri anlatılmıştır. Video ve görsel eğitimlerle birlikte farkındalık kazandırılması amaçlanan eğitimlerde poliklinik hastaları, yatan hastalar ve hasta yakınları memnuniyetlerini ifade etmişlerdir” dedi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]