Yavuz, iç güvenlik paketindeki soruları cevapladı

Ak Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı, Adalet Komisyonu Üyesi ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, TBMM İçişleri Komisyonu’ndan geçen yeni İç Güvenlik Paketi’nin ülkede özgürlük ve güven dengesini sağlayacağını söyledi.

Yavuz, TBMM’deki makam odasında Gazeteci Hülya Sürücü’nün İç Güvenlik Paketine ilişkin sorularını cevaplandırırken, “Güvenlikçi takılalım derken, özgürlüğü; özgürlükçü takılalım derken de güvenliği rafa kaldırmamamız gerekiyor. İşte bu İç Güvenlik Paketi, güvenlik ve özgürlük dengesini sağlayacak” şeklinde konuştu.

"Hayatı kolaylaştıracak hususlar var"


Milletvekili Yavuz, Yeni Paket ile birlikte birçok konuda önemli kanun değişikliğine gidildiğini ve bunların hayati konular olduğunu vurgulayarak “İç Güvenlik Paketi milletin beklediği türden, hayatı kolaylaştıracak hususlar içeriyor” dedi ve şunları söyledi:

“Uzun süredir gündemde olan bir yasa çalışmasıydı. Gündeme gelmesinin en temel sebebi özgürlük ve güvenlik dengesinde, güvenlik aleyhinde bir manzaranın ortaya çıkmış olmasıydı. Bunu gördük. Dengenin bozulmasıyla, “bozulur gibi olan” kamu düzeninin yeniden kurulmasına yönelik yasa çalışmasını başlattık. Bu yasa çalışmasında çok önemli maddeler var.”


İşte iç güvenlik paketinde yeralan önemli maddelerden bazıları

Polis vazife ve selahiyat kanunu ve diğer kanunlarda yapılan değişiklikle;

- Molotofun silah olduğu belirgin hale getiriliyor

- Terör örgütü propogandasına dönüştürülen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde yüzünü bez ve benzeri şeylerle kapatan kişilerin cebir ve şiddete başvurmaları ya da her türlü silah, molotof ve benzeri patlayıcı, yakıcı ya da yaralayıcı

maddeler bulundurmaları veya kullanmaları halinde verilecek ceza arttırılmaktadır.

- Toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde silah, taş, sopa, sapan, demir bilye, havai fişek, yakıcı, yaralayıcı maddeler kullananlar için cezalar arttırılıyor

- Bonzai, eroinle aynı kategoride muamele görecek

- Okul çevresinde uyuşturucu kullanımı ve satışına ilişkin cezalar arttırılıyor

- Kiralanan araç bilgileri ile aracı kiralayan kişilerin kimlik bilgilerini ve kolluğun incelemesine ve bilgisine sunma zorunluluğu geliyor

Jandarma ve sahil güvenlik komutanlığına ilişkin yasal düzenleme ile;

- Sahil Güvenlik Komutanlığındaki subayların atanma ve yer değiştirmelerinde İçişleri Bakanı yetkili kılınıyor

- Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin görevden uzaklaştırılmasında İçişleri Bakanı yetkili kılınıyor


Nüfus hizmetleri kanununda yapılan düzenleme ile;

- Elektronik ortamda tescil imkanı sağlanıyor

- Soyadı değiştirme kolaylığı

- Adres değişikliğini bildirme kolaylığı

- Kimlik kartı alma kolaylığı (Kişinin kimliği anne ve babasına da verilebilecek)

- Nüfus kayıtları ile ikamet bilgilerine kolay ulaşım

- Pasaport ve sürücü belgelerinin verilmesi Nüfus Genel Müdürlüğüne devrediliyor

- Mahalleye dönüştürülen köy muhtarlarına evlendirme yetkisi veriliyor

- Yatırım izleme koordinasyon başkanlığına tüzel kişilik ve özel bütçe veriliyor

“ Çözüm sürecinden taviz vermeyiz”

Türkiye’nin çözüm süreci içine girdiğini ve bu süreci sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Ak Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Türkiye çözüm süreci içinde… Bu süreci sonuna kadar savunuyoruz. Taviz vermemiz mümkün değil. Ama çözüm süreci işlerken, birilerinin bu süreci bahane edip ortalığı yakıp, yıkmasına da asla müsaade etmeyiz.” şeklinde konuştu.

“Karar, hepimizin ortak kararı olacak”

Ak Parti’nin kongre sürecini de değerlendiren Milletvekili Ali İhsan Yavuz, partisinin Sakarya İl kongresinde mümkün olan en yüksek oranda memnuniyetin sözkonusu olacağı bir aday için genel merkezin hummalı çalışma içine girdiğini belirterek, “Ortaya çıkacak karar hepimizin ortak kararı olacak. Karar sonrasında belirlenecek arkadaşımızın dışındaki diğer adaylar da dahil, hepimiz bu belirlenen arkadaşımızın etrafında kenetlenmek suretiyle Sakarya’da yine rekor oya imza atmış olacağız. Hayırlısı ne ise o olur inşallah” dedi.

Yavuz kongre süreciyle ilgili şöyle konuştu:

"Kim belirlenirse, onun etrafında kenetleneceğiz"

“Ak Parti kongre süreci içinde bulunuyor. Eş zamanlı olarak hem ana kademe, hem kadın, hem de gençlik kolları kongrelerini icra ediyor. Sakarya’da her hafta sonu üç- beş ayrı ilçede kongre yapılıyor.. Ana kademeler açısından Sakarya’daki tüm ilçelerin kongreleri bitmiş durumda. Aynı şekilde Kadın Kongreleri de tamamlandı. Gençlik kongrelerinin ise önemli kısmı bitti, 4 ilçe kaldı, yakın zamanda Gençlik Kolları kongreleri de tamamlanmış olacak.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]