Yedirenk Avrasya Tüneli'nde

Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Yedirenk Akademi kapsamında misafir öğrenciler ile birlikte Avrasya Tüneli Tüp Geçit Projesine bir teknik gezi düzenledi.

Avrasya Tüneli Projesi yetkilileri ; Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor.  Projenin 5,4 kilometrelik bölümü, deniz tabanı altına özel bir teknoloji ile inşa edilen iki katlı tünelden ve diğer metotlarla inşa edilen bağlantı tünellerinden oluşurken Avrupa ve Asya yakalarında toplam 9,2 kilometrelik güzergâhta ise yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları devam etmektedir. Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasında yer alan yaklaşım yolları genişletilerek kavşak, araç alt geçitleri ve yaya üst geçitleri inşa edilecek.

Tünel geçişi ve yol iyileştirme-genişletme çalışmaları, bütüncül bir yapıda araç trafiğini rahatlatacak. İstanbul’da trafiğin çok yoğun olduğu güzergâhta yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar inerken güvenli ve konforlu yolculuğun ayrıcalığı yaşanacak. Çevre ve gürültü kirliliğinin azalmasına da katkı sağlanacak.

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM), Avrasya Tüneli Projesi’nin tasarımı, inşaatı ve 24 yıl 5 ay işletmesini gerçekleştirmesi için Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş.’yi (ATAŞ) görevlendirdi. İşletme süresinin tamamlanması ile Avrasya Tüneli kamuya devredilecek dedi.

Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Ali Akpınar; Yedirenk Akademi kapsamında Avrasya Tüneli Tüp geçit projesine Teknik gezimizi gerçekleştirdik. Avrasya Tüneli Projesi , Asya ve Avrupa yakalarını, deniz tabanının altından geçen bir karayolu tüneli ile birbirine bağlayacak. İstanbul’da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek. Uluslararası çapta ve büyüklükte bir proje olduğu için böyle bir teknik gezi planladık.  Bizleri burada ağırlayan bizimle ilgilenen  Turkuaz Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Abdullah Mesud Sürücü 'ye ve Avrasya Tüneli projesi yetkili firma sorumlu mühendisi Umut beye teşekkürlerimizi sunarız.

Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği olarak misafir öğrencilerimize yönelik sosyal kültürel ve akademik çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. 4 yıldır her sene mayıs ayı içerisinde kent meydanında Uluslar arası Öğrenci Buluşması organize ediyoruz. Bu yıl da 7-8 Mayıs tarihleri arasında kent Meydanında Türkiye’de 9. , Sakarya’da 4. Uluslararası Öğrenci Buluşmasını gerçekleştireceğiz. Onbinlerce kişi 2 gün içerisinde 57 ülkeyi bizzat o ülkeden şehrimize gelen misafir öğrencilerden Türkçe olarak tanıma dinleme fırsatı bulmuş olacak. Ülke bayrakları, haritaları, fotografları ve ülke malzemelerinin yanı sıra dünya sofrası çadırında farklı ülke yemekleri de programımızda yer alacak. Öğrenciler sahne etkinlikleri ile izleyicilere kendi kültürlerini aktaracaklar. Tüm halkımızı gelecek hafta sonu Kent Meydanına bu güzel programımıza bekliyoruz dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]