Yemin ederek avukatlığa başladılar

Stajyer Avukatlarımızdan Enes Gedik, Emre Barutçu ve Zühal Çakmak, Baro Başkanı Av. Zafer Kazan ve Yönetim Kurulu Üyeleri‘nin katılımı ile gerçekleştirilen törenle yemin ederek ruhsatnamelerini aldılar.

Törene Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, avukatlar ve avukat yakınları katıldı.

Tören öncesi kısa bir konuşma yapan Başkan Kazan hukuk ve adalet bilincine vurgu yaptı:

Huzur için hukuk

“Bu yemin töreni ile üç yeni, genç kardeşim bu onurlu mesleğe başlamış oluyorlar. Toplumları ayakta tutan düzen adalettir. Yönetimler hukuk ve adalet üzerinde ayakta kalabilir. Bu nedenle insanların güven içinde yaşaması ancak hukukun uygulanması ile mümkündür. Adalet bilincinin temsilcileri barış, huzur ve güven ortamının güvencesi avukatlardır.

Avukatlar var


1700'lü yılların Avrupa’sında Kral Frederik’e karşı bir değirmenci “Berlin’de hakimler var” diyebilmişti çünkü hakkını arayan bir yurttaş bilinci ve bu bilincin koruyucusu avukatlar vardı. Umut ediyorum ki bir gün bizler de "Ankara’da hakimler var” diyebileceğiz çünkü bu ülkede hukuka ve adalete sahip çıkan mücadele eden Avukatlar var.... Bu uğurda mücadelemize ortak olacak genç kardeşlerimize meslektaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Törende kısa bir konuşma yapan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da Avukatlık mesleğinin önemine değinerek başarı temennilerinde bulundu.

Tören sonunda Başkan Kazan Vali Coş’u makamında ağırladı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]