Yeni BİK Genel Müdürü Karaca, Sakarya'da

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü’ne atanan Yakup Karaca, Sakarya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Karaca, yazılı basın organlarının sektör olarak gelişmesi için elinden gelen desteği vermeye  hazır olduğunu ifade etti.

2010 yılından bu yana Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Yakup Karaca, Sakarya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Karaca’ya,  Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Can,  BİK  İlan Hizmetlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İdris Armağan Çam, Özel Kalem Uğur Çelik katıldı. SGC Başkanı Sezai Matur ve Yönetimi Kurulu tarafından karşılan Karaca, göreve atandıktan sonra ilk ziyaretini Sakarya Gazeteciler Cemiyetine yaptığını ifade etti.

İlk hedef

Sakarya’ın kurum olarak kendileri için ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Karaca, Gazete denetimi sırasında silahlı saldırı ile ölen Recep Pulat, Devrim Özergin’i rahmetle andıklarını belirtti. Sakarya Gazeteciler Cemiyetinin bu saldırı sonrası daima yanlarında olduğunu belirten Karaca, bu davranıştan ötürü teşekkür etti. Sakarya Basınının yerel basın kuruluşları arasında örnek teşkil ettiğini ifade eden Karaca, “Yerel basının ve yazılı basın organlarının sektör olarak gelişmesi, benim ilk hedeflerim arasında” dedi.

Hayırlı olsun

Bu konuda yerel basının yanlarında olmasından mutluluk duyacağını belirten Yakup Karaca, SGC nezdinde tüm Sakarya basınına teşekkür etti. SGC Başkanı Sezai Matur ise yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Sakarya Gazeteciler Cemiyetinin, her zaman  yerel basının görevin en iyi şekilde yapması için çaba harcadığını belirten Matur, “Yeni göreviniz hayırlı olsun. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonrada uyum için çalışacağımızı umuyorum” derken, ilimizde ki, basın kuruluşları hakkında da bilgi verdi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]